Wednesday, January 16, 2019

SERENE

€7.000.000 για την 

 «Serene»  Π. Ψυχικού

1.294 τετραγωνικά χλιδής και άνεσης
 με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, 
γυμναστήριο και ενδοδαπέδια θέρμανση  

Είναι πέντε-έξι περιοχές στην Αθήνα που πραγματικά αισθάνεσαι υπερτυχερός αν ζεις εκεί. Δεν θα τις απαριθμήσουμε όλες τώρα (μπορεί να είναι 2-3 ακόμα, τώρα που το σκέφτομαι), αλλά σίγουρα σε αυτές ανήκει το Παλαιό Ψυχικό. Ουσιαστικά η περιοχή λέγεται Ψυχικό αλλά το επίθετο «παλαιό» προστέθηκε όταν μετά την γιγάντωση της Λ. Κηφισίας άρχισε να αναπτύσσεται στην ανατολική πλευρά της ένα ακόμα προάστιο, το Νέο Ψυχικό.
Το Ψυχικό είναι σήμερα προάστιο και έδρα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ήταν από τις πρώτες περιοχές που κατοικήθηκαν πέριξ του κέντρου της Αθήνας και οικοδομήθηκε σε μια τοποθεσία πίσω από τα Τουρκοβούνια και, σε συνδυασμό με τη ρυμοτομία της πρότυπης αγγλικής κηπούπολης και το υψηλό εισοδηματικό επίπεδο των κατοίκων του, κατόρθωσε να διατηρήσει το χαρακτήρα της κοινότητας μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια. Είναι από τα προάστια της Αθήνας με το περισσότερο πράσινο και αποτελεί μία από τις ακριβότερες περιοχές της χώρας λόγω (και) των -υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και πολυτέλειας- κτιρίων του.
Εδώ, σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές και σε οικόπεδο 1.487 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται μία από τις πολυτελέστατες βίλες της περιοχής, τριών επιπέδων, την οποία το μεσιτικό γραφείο Christie’s International Real Estate (μέσω της Ploumis Sotiropoulos Real Estate) περιλαμβάνει στη λίστα των «προς πώληση» κατοικιών αντί του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 7.000.000 ευρώ. Περιτριγυρισμένη από έναν υπέροχο κήπο με γρασίδι και λουλούδια αλλά και από μεγάλα πεύκα, τα οποία αποτελούν φυσική «προστασία» για τους ενοίκους και τις δραστηριότητες τους (κρύβουν όλη την ορατότητα από το δρόμο), η «Serene» («γαλήνια»), όπως την ονομάζει το Christie’s, είναι η ιδανική κατοικία για εκείνους που θέλουν να βρίσκονται σχετικά κοντά στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και να απολαμβάνουν την ηρεμία και τη γαλήνη στο ιδιωτικό τους περιβάλλον τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
H «Serene» διαθέτει 1.294 -τετραγωνικών μέτρων- εσωτερικούς χώρους σε δύο ορόφους και σε ένα πλήρως λειτουργικό ημιυπόγειο, με το ισόγειο να περιλαμβάνει το κυρίως καθιστικό, ένα ακόμα σαλόνι με τζάκι, μία μεγάλη τραπεζαρία, όπως επίσης ξεχωριστό χώρο για γραφείο ή για τη μελέτη των παιδιών. Μεγάλες συρόμενες τζαμαρίες οδηγούν σε εξωτερικές -με ξύλινα δάπεδα- μεγάλες βεράντες που περιβάλλουν αριστοτεχνικά την οικία και στις οποίες υπάρχει υπαίθριο σαλόνι, τραπεζαρία και ξαπλώστρες ήλιου και χαλάρωσης. Στο ίδιο επίπεδο, μία εκλεπτυσμένη σύγχρονη κουζίνα συνορεύει με έναν άνετο χώρο τραπεζαρίας για καθημερινή χρήση, καθώς και με έναν ανεξάρτητο χώρο για τηλεόραση, στον οποίο περιλαμβάνεται και ένα εξωτικό ενυδρείο στο κεντρικό τμήμα του. Επίσης, δίπλα στην κουζίνα είναι ένα πανέμορφο θερμοκήπιο χειμωνιάτικου κήπου με γυάλινα τοιχώματα.
Στο δεύτερο όροφο, η «Serene» περιλαμβάνει την κυρίως σουίτα με τεράστιο, πολυτελές μπάνιο και δωμάτιο-ντουλάπα, ενώ στο ίδιο επίπεδο υπάρχουν τέσσερις ακόμα κρεβατοκάμαρες, μοναδικής σχεδίασης, οι τρεις από τις οποίες με εσωτερικά μπάνια, χωρισμένες σε δύο ημιεπίπεδα η κάθε μία, με το καθιστικό στο πρώτο και τα κρεβάτια στο δεύτερο και τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα.
Το υπέροχο «μυστικό» της βίλας του Ψυχικού, εκτός από την ίδια την εσωτερική της διαρρύθμιση, βρίσκεται στην ύπαρξη ενός ξεχωριστού διαμερίσματος, δύο επιπέδων,το ισόγειο του οποίου περιλαμβάνει σαλόνι, μπάνιο και μικρή κουζίνα, ενώ στο επάνω όροφο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Αυτά τα δύο επίπεδα συνδέονται με μία σκάλα και έναν ευρύχωρο ανελκυστήρα. Το διαμέρισμα διαθέτει εσωτερικές πόρτες που το συνδέουν με την κύρια κατοικία και στα δύο επίπεδα, καθώς και μια ξεχωριστή εξωτερική είσοδο έτσι ώστε να έχει εντελώς αυτόνομη χρήση.
Τέλος, το χαμηλότερο επίπεδο της βίλας περιλαμβάνει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα,γυμναστήριο με μπάνιο, μεγάλη αποθήκη και εσωτερικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Στις επιπλέον ανέσεις περιλαμβάνονται ενδοδαπέδια θέρμανση, κεντρικός κλιματισμός, σύστημα αφυγραντήσεως για την εσωτερική πισίνα, σύστημα φωτισμού Instabus, ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος κήπου και ένα ανεξάρτητο εξοχικό σπίτι.

No comments:

Post a Comment