Thursday, January 17, 2019

Επίτιμος Δημότης Αλεξανδρούπολης 

o Νίκος Δασκαλαντωνάκης


Σε Επίτιμο Δημότη Αλεξανδρούπολης ανακηρύχθηκε σήμερα, ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Grecotel. Στη λαμπρή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου αναγόρευσε τον τιμώμενο κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη σε Επίτιμο Δημότη αναγνωρίζοντας «την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και της ακριτικής Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Με την απόφασή, 648/2018, του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που ανέγνωσε ο Πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, ο Δήμος τίμησε την κοινωνικοοικονομική προσφορά, τη συμβολή στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού τομέα στην περιοχή και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και τα οφέλη που αποκομίζει από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel.
Στις σύντομες τοποθετήσεις τους ο Περιφερειάρχης, Μέτιος Χρήστος, ο Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος και ο επί 16 έτη Δήμαρχος Λάρισας, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, αναφέρθηκαν στην προσφορά του τιμώμενου στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και στη σημασία των επενδύσεών του σε περιοχές με εθνικό ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια επιστολή για την πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης απέστειλε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης ευχαρίστησε καταρχήν τους δημότες Αλεξανδρούπολης για την τιμή που του έγινε αναφέροντας: «Συμπληρώνονται δύο δεκαετίες, από την ημέρα που αποφάσισα να επενδύσω στην όμορφη πόλη σας. Τότε βέβαια, ούτε που φανταζόμουν ότι θα έρθει η στιγμή που οι άνθρωποί της θα μου κάνουν την ύψιστη τιμή, να με ανακηρύξουν επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης».
Ακολούθως επεσήμανε ότι: «Ακρίτας, κι εγώ κι εσείς, είμαστε περήφανοι για την Θράκη και την Αλεξανδρούπολη, γιατί αποτελούν σημαντικό απόθεμα οικολογικό και πολιτισμικό, που όλοι οι Έλληνες οφείλουν να αναγνωρίσουν με την επίσκεψή τους εδώ. Με την επένδυση των 32 εκατομμυρίων ευρώ στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης και με κύκλο εργασιών που έχει φτάσει έως σήμερα τα 57 εκατομμύρια ευρώ, η πυξίδα της Grecotel δείχνει σταθερά το σημείο ως παράδειγμα επένδυσης και πίστης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής».
Καταλήγοντας ο κ. Δασκαλαντωνάκης πρόσθεσε ότι: «Ένας επιπλέον λόγος, για τον οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανος, είναι ότι το σύνολο των εργαζομένων, προέρχεται από την περιοχή, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μου στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό.»
Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia * Alexandroupolis όπου παρακάθησαν οι κ.κ. Μέτιος Χρήστος, Περιφερειάρχης Περιφέρειας Α.Μ.Θ., Πέτροβιτς Δημήτριος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου, Δημούδη – Τζατζαΐρη Ελένη, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., Πρωτοσύγκελος Ειρηναίος, εκπρόσωπος σεβ. Άνθιμου, Λαμπάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γκοτσίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Καμπάς Γεώργιος, Αντιστράτηγος Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού, Ρήγας Θάνος, Διοικητής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Κούκουρας Κωνσταντίνος, Διοικητής Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης, Πολυχρονίδης Αλέξανδρος, Πρύτανης Α.Π.Θ., μέλη του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρηματικός κόσμος, Πανεπιστημιακή κοινότητα, εκπρόσωποι ΜΜΕ, φορέων και οργανισμών.
Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Σύλλογος Κρητών Αλεξανδρούπολης παρέδωσε στον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη αναμνηστική πλακέτα και τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του.

No comments:

Post a Comment