Tuesday, January 22, 2019

Ο Κήπος διοργανώνει το σεμινάριο:
                      Θεραπευτική γιόγκα                         Συνάντηση γνωριμίας τ
o Σάββατο 26/1 στις 10:00
                       
Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου


Ο Κήπος διοργανώνει το σεμινάριο «Θεραπευτική γιόγκα» με εισηγήτρια την Εριφύλη Βογδοπούλου.
Ο ανθρώπινος πόνος που εκδηλώνεται σε σωματικό επίπεδο, βιώνεται από όλους μας κάθε μέρα, σε διάφορες εντάσεις και συχνότητα. Συνήθως η αιτία συναντάται σε περίπλοκους ψυχοσωματικούς παράγοντες, καθώς είμαστε ένα σύνολο κι όχι τρία κομμάτια παζλ, σώμα, νους και ψυχή. Είμαστε ένα.
Πώς σχετίζεται / συνδέεται ο πόνος με το άγχος που βιώνουμε καθημερινά και με ποιους τρόπους μπορούμε να διαχειριστούμε / ελέγξουμε τον μεν και τον δε; 
Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος  μεταξύ άγχους και πόνου (ψυχικού ή/και σωματικού) ο οποίος έχει ως σύνηθες αποτέλεσμα, σοβαρά προβλήματα υγείας, σωματικής και ψυχικής. Όταν πονάμε κάπου, ανησυχούμε και αγχωνόμαστε κι όταν αγχωνόμαστε, πονάμε σε πολλά και διαφορετικά σημεία του σώματός μας. 
Αυτός που υποφέρει όταν πονάμε είναι ο εαυτός μας, όλος. Όχι το σώμα ή η ψυχή.
Η γιόγκα και οι τεχνικές αυτής της «αρχαίας» πρακτικής, μέσα σε 10 συνεδρίες θα μας βοηθήσουν ν’ αντιληφθούμε τον εαυτό μας, ως σύνολο, και μέσα από την παρατήρηση, επίγνωση και (ενεργητική) αποδοχή θα μας παρέχουνε την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε, ν’ αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο υπάρχουμε ως άνθρωποι, συνδεόμαστε με τον εαυτό μας, προκειμένου να διαχειριστούμε τον καθημερινό πόνο και το επικίνδυνο για την υγεία άγχος. Θα μάθουμε τρόπους να αλληλεπιδρούμε με το σώμα μας και τις σκέψεις μας έχοντας ως στόχο την ηρεμία και την ισορροπία. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές του σεμιναρίου, η σχέση μας με τον πόνο και το άγχος και το σώμα μας θα αλλάξει κι η υγεία και η καθημερινή ευεξία μας θα αυξηθεί σημαντικά και θα μπορεί να αναχθεί σε δική μας πρωτίστως ευθύνη.
Εισηγήτρια: Εριφύλη ΒογδοπούλουΓια την Ερυφίλη Βογδοπούλου, υπάρχει η ανώτερη ανάγκη να επικοινωνήσει και να διαβιβάσει τα οφέλη της γιόγκα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μεταμορφώσει θετικά τη ζωή του. Η ενέργεια και η ευεξία, η συνεισφορά στην υγεία, σωματική και ψυχική που η πρακτική της γιόγκα έδωσε στην ίδια, θέλει βαθιά μέσα της να γνωστοποιηθεί σε όλους. Έχοντας  μεταφέρει την αγάπη της για αρχιτεκτονική-αστική μελέτη στη μελέτη του ανθρώπινου σώματος, λατρεύει να συνθέτει μαθήματα και σεμινάρια που θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το ταξίδι στο μονοπάτι της Γιόγκα και του Διαλογισμού ξεκίνησε το 2002, στην Ιταλία. Με προσωπική άπειρη πρακτική και συμμετοχή σε ποικίλα σεμινάρια στο εξωτερικό, με διάφορους δασκάλους για  συνεχόμενα 16 χρόνια, αποφάσισε να αφήσει τη σχεδιαστική της αγάπη για να ασχοληθεί μόνο με τη Γιόγκα και τη μετάδοσή της. Είναι κάτοχος πτυχίου 300 ωρών στον Λωτό με την Λίντα Καπετάνιου και ασχολείται με ιδιαίτερα μαθήματα, γιόγκα βιωματικές εκδρομές στη φύση κι εξωτερικές συνεργασίες με κέντρα και συλλόγους.
Η συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου θα γίνει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στις 10:00, όπου η εισηγήτρια θα μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δέκα συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών, κάθε Σάββατο 10:00-12:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 120 ευρώ (115 ευρώ φοιτητών/ ανέργων). Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Πληροφορίες - εγγραφές: Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)einfo@kipos-seminaria.gr/ www.kipos-seminaria.grhttps://www.facebook.com/kipos.seminaria/twitter.com/kiposseminaria

No comments:

Post a Comment