Wednesday, January 16, 2019

H Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εξηγεί στη Βουλή γιατί δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης 


Η Βουλευτής Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ανέλυσε σήμερα στη Βουλή τους λόγους για τους οποίους δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η κα Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα:
Για τον κ. Κοτζιά: "Ο κ. Κοτζιάς μας έφερε ως Συμφωνία, εκβιαστικά, τις ημέρες που προσπαθούσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να μη κοπούν οι συντάξεις των ηλικιωμένων, ένα όνομα που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς περιείχε τον όρο Μακεδονία. Εγώ και οι συναγωνιστές μου, πήραμε τη δύσκολη απόφαση και τη μεγάλη ευθύνη, να βγει πρώτα η Ελλάδα από τα Μνημόνια. Η Αντιπολίτευση εξαπέλυσε ολόκληρο τον τεράστιο επικοινωνιακό της μηχανισμό, τα κανάλια και το στρατό των δημοσιογράφων της, για να λέει, μέχρι σήμερα, το ψέμα ότι 'η συμφωνία δεν παίρνεται πίσω'. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα, γιατί αν σήμερα έπεφτε η κυβέρνηση, η συμφωνία θα τελειώσει εδώ. Αν η Βουλή δεν την επικυρώσει όταν θα έρθει, πάλι η συμφωνία είναι άκυρη. Αν δεν είναι έτσι, τι ψηφίζουμε σήμερα κύριοι;"
Σε άλλο σημείο η κα Κόλλια-Τσαρουχά επανέλαβε την πρόταση του κ. Πάνου Καμμένου προς τη ΝΔ: "Σας περιμένουμε να καταθέσετε μια ξεκάθαρη πρόταση μομφής, και θα τη στηρίξουμε άμεσα. Για να ακυρωθεί πλήρως η συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί δεν το κάνετε;"
Η κα Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρθησε στην στάση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη Συμφωνία: "Είναι άκυρο αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης, και υποτιμά την παραχώρηση του ονόματος, μεταφέροντας το βάρος στη γλώσσα και την εθνότητα. Ο σκοπός του είναι βέβαια γνωστός, θέλει να μπορεί να παραχωρήσει το όνομα, όταν και αν γίνει κάποτε Πρωθυπουργός. Όμως όπως μπορεί ο καθένας μας να αντιληφθεί, αν η διπλανή χώρα λέγεται «Μακεδονία» με οποιοδήποτε προσδιορισμό, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της, θα ονομάζονται «μακεδονικά». Για αυτό καταγγέλλουμε ως υποκριτική και προσβλητική τη στάση του κ. Μητσοτάκη."
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε τέλος στη στάση της παράταξής της, λέγοντας "Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμη μέθοδο και κάθε τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε η συμφωνία να ακυρωθεί. Θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε το ρόλο και την ευθύνη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Η βάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραμένει ισχυρή και να είστε σίγουροι ότι θα σταθεί δίπλα μας" και έκλεισε επαναλαμβάνοντας "θα κλείσω λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική".

No comments:

Post a Comment