Tuesday, January 8, 2019

GURKHA CELLAR RESERVE 21 YEAR

Gurkha Cigars

η «Rolls-Royce

 των πούρων»

Κάθε κουτί των His Majesty’s Reserve 
κοστίζει 15.000 δολάρια, δηλαδή $2.000 το πούρο
       
Όταν οι περισσότεροι ακούν για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο, το μυαλό τους πηγαίνει αμέσως στον παλιό μύθο ότι είναι κουβανέζικα. Αν και αυτή ήταν η πραγματικότητα πριν από κάποιες δεκατείες, κυρίως πριν την εφαρμογή του εμπάργκο στην Κούβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική. Η εποχή που κάποτε μπορούσες να αγοράσεις ένα κουτί κουβανέζικων πούρων, γνωρίζοντας ότι θα αποκτήσεις την καλύτερη ποιότητα στον κόσμο, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, εξαιτίας της έλλειψης προηγμένων αγροτικών τεχνολογιών στο νησί, τη φτωχή συγκομιδή και τις κακές συνθήκες αποθήκευσης, έρμαιες στα τερτίπια του καιρού αλλά και της οικονομικής ανέχειας. Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που κάποιες από τις πιο φημισμένες μάρκες πούρων και καπνού έχουν στρέψει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον τους σε άλλες καπνοπαραγωγικές περιοχές, όπως την Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική.
Μία τέτοια εταιρεία, με ιστορία 100 και πλέον ετών, είναι η Gurkha Cigars, η οποία χρόνια τώρα παράγει και διανέμει κάποια από τα πιο ποιοτικά πούρα στον κόσμο, ξεκινώντας από τις πιο προσιτές κατηγορίες και φτάνοντας σε πολύ ιδιαίτερα χαρμάνια και luxurious συσκευασίες, αξίας αρκετών εκατοντάδων δολαρίων. Έχοντας σαν όνομα αυτό που χρησιμοποιούσαν ατρόμητοι μαχητές του Νεπάλ τον προηγούμενο αιώνα, τα Gurkha Cigarsθεωρούνται σήμερα σαν τις «Ρολς Ρόις των πούρων», τα οποία απολαμβάνει η παγκόσμια ελίτ, από μέλη γαλαζοαίματων και αρχηγών κυβερνήσεων μέχρι κροίσων και πολλών διασημοτήτων.
Ναυαρχίδα της Gurkha Cigars είναι τα The Grand Reserve, χειροποίητα πούρα Ονδούρας εμποτισμένα με κονιάκ, από τον καλύτερης ποιότητας καπνό της Κεντρικής Αμερικής. Μάλιστα, η σειρά His Majesty’s Reserve, είναι η ακριβότερη σήμερα στον κόσμο, καθώς κάθε συσκευασία-κουτί κοστίζει 15.000 δολάρια, δηλαδή $2.000 το πούρο.
Πρόσφατα, η εταιρεία, κυκλοφόρησε μία νέα σειρά, ασφαλώς πιο προσιτή αλλά το ίδιο ιδιαίτερη, που χρησιμοποιεί καπνό από τη Δομικανική Δημοκρατία 21 ετών. Φτιαγμένα χειροποίητα στην Καραϊβική, τα Gurkha Cellar Reserve 21 year διαθέτουν ένα υπέροχα μεταξένιο σε χρώμα περιτύλιγμα από το Connecticut με ένα χαρμάνι εκλεκτών καπνών Δομικανικής Δημοκρατίας και Νικαράγουας, ελαφρύ ως μέτριο στη δυναμική του και σίγουρα ένα από τα θαυμαστά για την τεχνοτροπία τους πούρα της εταιρείας.

No comments:

Post a Comment