Sunday, January 6, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.   6/1/19
@ΣΗΜΕΡΑ,Κυριακη:-21 στην Καστορια,-21 στην Πτολεμαιδα,—21 στο Σιδερα Κοζανης,-20 στην Φλωρινα,-11 στην Εδεσσα,-9 στη Λαρισα,-7 στο Ελσινκι της Φιλανδιας.
@ΣΤΟΝ ιερο ναο Αγιου Στεφανου της Αρναιας το δαπεδο ειναι γυαλινο και φαινονται διαφορα ερειπια απο τρις παλιοτερους ναους που κρυβονταν στα θεμελια του,απο τον 16ο αιωνα και παλιοτερα.
@ΣΤΑ ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ του Αργους Ορεστικου λειτουργει απο το 1895 εργαστηριο παρασκευης λουκουμιων,καραμελας,κ.α.
@ΕΩΣ την Τριτη θα διαρκεσουν τα Ραγκουτσαρια στην Καστορια,που αρχισαν σημερα,παραλληλα με το Ε Φεστιβαλ Βαλκανικης Μουσικης.
@ΣΤΗΝ ελληνικη αεροπορια υπηρετει αρχισμηνιας(γυναικα),που ειδικευεται στις διασωσεις,ειναι διαιτητης ποδοσφαιρου,γυμναστρια και σπουδααε δημοσιογραφια.
@ΑΠΟ ΤΟ 1941-44 γυριστηκαν 400 ταινιες στις ΗΠΑ απο ειδικο τμημα του Στρατου για την ενισχυση του ηθικου των ενοπλων δυναμεων και απο το μετωπο του πολεμου.
@40.000 μελισσες εχει μια κοινη κυψελη.
@ΙΣΩΣ το πολυτελεστερο ξενοδοχειο στην Σοφια ειναι το Marinnela,με 6 εστιατορια,γιαπωνεζικο κηπο,το πολυτελες Megami Club και μια εξαιρετικη προεδρικη σουιτα.
@ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ονομαζται ενας καταρακτης υψους 60 μετρων στην Ξανθη.
@ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ γλωσσα…’σε ασφαλη σημειο’/‘εκχιονιστικες αλυσιδες’.
@ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ οικισμο της Χαλκης των 500 κατοικων μπορεις να βρεις παγωτο με φραγκοσυκα.
@ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ το κρασι ωριμαζει μεσα σε πιθαρια που τα θαβουν στην γη.
@ΤΟ ΓΑΡΙΔΑΚΙ της Συμης εχει μηκος επτα εκατοστα.Ενα κιλο ειναι 500-600 γαριδες
@ΔΕΝ  γεννηθηκε το 1950 αλλα το 1949,διευκρινισε προσφατα η Ελπιδα.
@ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ,τραγουδα στην Πραγα στις 7 Μαιου.Μονο τα πιο ακριβα εισιτηρια των 300 ευρω υπηρχαν εως την περασμενη εβδομαδα.
@Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ του Νελσον Μαντελα ηταν Ελληνας.
@ΚΙ ΟΜΩΣ ο ‘Μπαρμπα Γιαννης ο κανατας’δεν ειναι ελληνικο τραγουδι.Ειναι ιταλικο του 1877 και ισως εναν αιωνα παλιοτερο.Πρωτοτυπος τιτλος Marianni
@KΑΛΚΑΝΑΣ,ΚΑΠΟΤΕ το ονομα του ηταν συνωνυμο στη Θεσσαλονικη με τη νυκτερινη διασκεδαση και ντισκο.Διετελεσε για ενα φεγγαρι και μνηστηρας της Αλεκας Κανελιδου.Σημερα εχει μεγαλο λογιστικο γραφειο.
@ΚΕΡΔΙΣΕ δυο φορες το α βραβειο στο φεστιβαλ τρα γουδιου,εμεινε για μεγαλο διαστημα στην Αμερικη,επεστρεψε στη Θεσσαλονικη και τα τελευταια χρονια χαθηκε.Που να ειναι;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment