Thursday, January 17, 2019


Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές επιτυχίες


Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς



Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, στα 82 του χρόνια ο Τρύφων Καρατζάς. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε 60 χρόνια πετυχημένης πορείας στον χώρο της Υποκριτικής, συμμετέχοντας σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές επιτυχίες.
Πριν από 24 χρόνια, περίπου ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της πετυχημένης σειράς του Mega, «Λαβ Σόρρυ» ενσαρκώνοντας τον πατέρα της Λίλης. Επίσης, είχε πρωταγωνιστήσει και στη σειρά του ΑΝΤ1, Ονειροπαγίδα το 2011. Αυτή την περίοδο συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Οι 12 Ένορκοι», στο θέατρο Αλκμήνη.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης, η Δανάη Μπάρκα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.
«Αντίο Τρύφωνα Καρατζά. Πάντα θυμάμαι την ευγένεια σου και το χαμόγελο σου στην αυλή του σπιτιού μας» έγραψε η νεαρή ηθοποιός στο μήνυμά της που ανέβασε στο story της.
Ο Τρύφων Καρατζάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.
Η πρώτη ταινία που συμμετείχε στο σινεμά ήταν οι «Ερωτικές ιστορίες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία κρατούσε έναν μικρό ρόλο, Συμμετείχε, μεταξύ άλλων στις ταινίες: Ερωτικές ιστορίες (1959), Ο εμποράκος (1967), Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967), Εκείνοι που ξέρουν ν' αγαπούν (1968), Πληγωμένα νιάτα (1969), Σκιές στην άμμο (1970), Βία & γοητεία (1989), Ζιγκολό (1993), Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο (2001).
Στο θέατρο η πρώτη του παράσταση ήταν «Η δωδέκατη νύχτα». Επί 10 χρόνια συμμετείχε στον θίασο του Κώστα Μουσούρη με μικρούς και μεγάλους ρόλους. Η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν «Οι 12 ένορκοι» στο θέατρο Αλκμήνη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από ενάμιση χρόνο ο Τρύφων Καρατζάς είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει ένα διάστημα μακριά από το θέατρο.

No comments:

Post a Comment