Tuesday, January 15, 2019


Ο Δήμος Καλαμαριάς στο Πιλοτικό Πρόγραμμα  για σύσταση μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ

Ο Δήμος Καλαμαριάς, είναι ένας από τους  15 Δήμους όλης της χώρας που επιλέχθηκε να  συμμετάσχει στο Πιλοτικό  Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με στόχο  τη σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. 

Το Πρόγραμμα  διοργανώνει  η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με την υποστήριξη της EXPERTISE FRANCE, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική βοήθεια για την Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησής.  Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα  Τεχνικής Στήριξης προς την Ελλάδα, έθεσε η Ευρωπαϊκή ΄Ένωση και υποστηρίζει  η υπηρεσία στήριξης Διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η σύσταση και η λειτουργία των μονάδων αυτών αποτελεί έναν  από τους κύριους στρατηγικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς.

 Στο πλαίσιο της υποστήριξης,  πραγματοποιήθηκε το διήμερο Πέμπτη 10/01 και Παρασκευή 11/01 στην Καλαμαριά,  επιμορφωτικό σεμινάριο με στόχο την στήριξη των στελεχών  που πρόκειται να διεξαγάγουν τους πιλοτικούς ελέγχους.  Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς στο κτίριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1-πλατεία Σκρα). 

Την πρώτη ημέρα αναλύθηκαν από τους εισηγητές  οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και παρουσιάστηκαν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των εσωτερικών ελέγχων οι ελεγκτές. Τη δεύτερη μέρα,  πραγματοποιήθηκε  πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο του πιλοτικού εσωτερικού ελέγχου καθώς και συνεργασία  των συμμετεχόντων με τους εσωτερικούς ελεγκτές  του Δήμου Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήδη διαθέτει Μονάδα- Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου. 


Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Καλαμαριάς,  Θεοδόση Μπακογλίδη, «η Διοίκηση του Δήμου είναι προσηλωμένη στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών των παρεχόμενων  υπηρεσιών οι οποίες  θα ενισχύουν  την αποτελεσματικότητα και θα προστατεύουν  το κύρος των υπηρεσιών.  Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η καλυτέρευση  των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους  πολίτες.  Η σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ θα συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια για ουσιαστική και αποδοτική λειτουργία προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε υπέρ των ελέγχων, της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Δήμου μας, ώστε οι πολίτες της Καλαμαριάς να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά». 

No comments:

Post a Comment