Friday, February 1, 2019

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

 την άνοιξη του 2019 πρεμιέρα αναμένεται να κάνουν το Βlue Bottle Suite, στη συμβολή των οδών Δραγούμη και Φιλίππου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το πεντάστερο boutique hotel «Όλυμπος-Νάουσα» από τη Grivalia και τον ξενοδοχειακό όμιλο Τορνιβούκα καθώς και για το επίσης πεντάστερο Olympion City Hotel της οικογένειας Αντώνη Δούδου στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη.

Στο μεταξύ, δυναμικά στον κλάδο του τουρισμού μπαίνει η Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ, η οποία θα δημιουργήσει ξενοδοχείο στα ημιτελή οκταώροφα δίδυμα κτίρια της οδού Βασιλέως Ηρακλείου. Η εταιρεία που απέκτησε το άλλοτε ακίνητο της «Δομοτεχνικής», όταν εκπλειστηριάστηκε από τράπεζα, κατέληξε, βλέποντας την κινητικότητα που καταγράφεται για το τουριστικό προϊόν, στην απόφαση δημιουργίας ξενοδοχείου.

Η «Μηχανική Περιβάλλοντος βρίσκεται, ήδη σε επαφές με εταιρείες που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο σφυρί ξενοδοχειακές μονάδες

Πάντως όπως όλα δείχνουν, ακόμη και για τη ναυαρχίδα της οικονομίας, τον τουρισμό, η όψη του νομίσματος είναι διπλή. Από τη μια η κινητικότητα για συμφωνίες και η δημιουργία νέων projects και από την άλλη ξενοδοχεια που βγαίνουν στο σφυρί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νεοκλασικού ακινήτου που στέγαζε το Zaliki Boutique Hotel και βρίσκεται στο νούμερο 6, της ομώνυμης οδού, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πλήρως ανακαινισμένο, αποτέλεσε πόλο έλξης, λόγω και της θέσης του, για τους τουρίστες. Ωστόσο, το ενοίκιο αποδείχθηκε ασύμφορο για τον επιχειρηματία που το μίσθωσε, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψει.

Η Αlpha Bank, στα χέρια της οποίας είχε περάσει το ακίνητο πριν μερικά χρόνια, προχωρά, πλέον, στη διαδικασία πώλησης του ακινήτου, αναζητώντας τον επόμενο ιδιοκτήτη, ο οποίος θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του ακινήτου.


No comments:

Post a Comment