Thursday, October 10, 2013

ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ

Στην αποκάλυψη ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 προέβη ο δημοφιλής αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Late Show» του Ντέιβιντ Λέτερμαν.

Σύμφωνα με τον Χανκς, η διάγνωση της ασθένειάς του έγινε με... καθυστέρηση 20 ετών.

«Πήγα στον γιατρό και μου είπε: "Γνωρίζεις αυτούς τους υψηλούς δείκτες σακχάρου στο αίμα με τους οποίους ζεις από τότε που ήσουν 36 ετών; Ε, λοιπόν, συγχαρητήρια! Αποφοίτησες! Εχεις διαβήτη τύπου 2, νεαρέ μου"» είπε γελώντας ο 57χρονος Χανκς, διευκρινίζοντας ότι η πάθηση είναι ελεγχόμενη. «Ολοι θα πεθάνουμε από κάτι κάποια στιγμή» πρόσθεσε.

«Ο γιατρός μου τόνισε ότι αν επιστρέψω στα κιλά που είχα στο λύκειο, θα είναι σαν να μην πάσχω από διαβήτη. Του είπα ότι προτιμώ να έχω διαβήτη, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να επανέλθω σε εκείνο το βάρος» συνέχισε ο ηθοποιός.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η συχνότερη μορφή διαβήτη στους ενηλίκους.

Ο Τομ Χανκς έχει βραβευθεί δύο φορές με Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου: το 1994 για την ταινία «Φιλαδέλφεια» και την αμέσως επόμενη χρονιά για την ταινία «Φόρεστ Γκαμπ».

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο έχει ως ταινίες έναρξης και λήξης δύο φιλμ στα οποία πρωταγωνιστεί ο Χανκς.

No comments:

Post a Comment