Monday, October 7, 2013

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ




STAR_20.29.23 005_0001.jpg

Είναι η πρώτη φωτογραφία του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και της κόρης του, Κάτιας από το εσωτερικό του σπιτιού τους στο θρυλικό Σκορπιό. Οι νέοι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στην Ελλάδα με το ιδιωτικό τους τζετ για να κάνουν αγιασμό στο νησί. 

«Είχε καλέσει όλες τις τοπικές αρχές της Λευκάδας και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη, όπου ετελέστη στο νησί ο αγιασμός και τρισάγιο στη συνέχεια στους τάφους της οικογένειας Ωνάση.»δήλωσε στο Star ο δήμαρχος Ελλάδας Κώστας Αραβανής.
Οι προσκεκλημένοι επιβιβάστηκαν στα σκάφη της οικογένειας, τα οποία τους μετέφεραν από το Νυδρί στο λιμάνι του Σκορπιού. Μετά το μυστήριο, ξεκίνησε καταρρακτώδης βροχή, γεγονός που ερμήνευσε ως καλό οιωνό ο Ρώσος μεγιστάνας.

«Ανεβήκαμε πάνω που μας φιλοξένησαν στο κεντρικό κτίριο που παρέθεσαν ένα δείπνο γνωριμίας. 
Δεν έχουν γίνει αλλαγές στα κτίρια, απλώς λειτουργικές παρεμβάσεις λόγω της πολύχρονης αχρησίας. Δε θέλησε να αλλάξει κάτι απο τον θρυλικό Σκορπιό.» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Star η διακόσμηση στο σαλόνι είναι λιτή, χωρίς υπερβολές. Λιτό και το ντύσιμο του δισεκατομμυριούχου Ριμπολόβλεφ και της χρυσής κληρονόμου. 

«Απλά ντυμένοι ήταν, απλοί δείχνουν και πρόσχαροι στην παρέα.Θεωρούν οτι το νησί είναι ένας παράδεισος ξεκούρασης για αυτούς» επεσήμανε ο Κώστας Αραβανής.
Επιθυμία του Ρώσου μεγιστάνα ήταν η συνέχεια της βραδιάς να θυμίζει αρχαία Ελλάδα, αλλά με..κλαρίνα, όπως μας είπε ο Βαγγέλης Μάτσιας, γνωστός κλαρινίστας, ο οποίος δέχτηκε πρόταση από τους νέους ιδιοκτήτες να παίξει με την ορχήστρα του παραδοσιακή μουσική στο Σκορπιό.

«Με το που το άκουσα εγώ απο τη χαρά μου λέω, βέβαια θα έρθω και μου λένε για να έρθετε πρέπει να ντυθώ με τα αρχαία ελληνικά, το χιτώνα αυτόν τον άσπρο και ένα κλαδί ελιάς στο κεφάλι. Μόλις το άκουσα αυτό, εκεί μου γύρισαν όλα ανάποδα. Πρώτον δεν είχαμε κλαρίνα στην αρχαία Ελλάδα και δεύτερον δεν μπορώ εγώ τώρα να πάω να ντυθώ και να παίξω κλαρίνο. Την παράδοσή μου την κρατάω.» 

Ο 25χρονος κλαρινίστας αρνήθηκε ευγενικά, παρόλο που η αμοιβή του θα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική...

No comments:

Post a Comment