Wednesday, October 9, 2013

ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ


Ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου καταναλώνει ενέργεια, χωρίς όμως να προσλαμβάνει τροφή. Φροντίστε λοιπόν το πρωινό γεύμα να περιλαμβάνει συνδυασμό από τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά και έτσι θα παραμείνετε χορτάτοι για αρκετές ώρες ενώ ταυτόχρονα θα νιώθετε περισσότερο ενεργητικοί και ικανοί να ανταποκριθείτε στις επαγγελματικές και κοινωνικές σας απαιτήσεις.

- Το πρώτο που θα σας βοηθήσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι είναι να ανοίξετε το παράθυρο του δωματίου να μπει καθαρός αέρας και άπλετο φως. Μείνετε ξαπλωμένοι για τα επόμενα 2-3 λεπτά παίρνοντας βαθιές ανάσες.

- Εφοδιάστε τον οργανισμό με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως αυγά βρασμένα ή σε μορφή ομελέτας ή γαλοπούλα χαμηλή σε λιπαρά. Άλλα τρόφιμα είναι το γάλα, το γιαούρτι και το λευκό ή κίτρινο τυρί. Οι επιλογές αυτές είναι πλούσιες στο αμινοξύ τυροσίνη το οποίο ο εγκέφαλος το μετατρέπει σε ντοπαμίνη, νευροδιαβιβαστή τόνωσης και ευεξίας.

- Μην ξεχάσετε τους σύνθετους υδατάνθρακες που θα σας χαρίσουν δύναμη και ενέργεια για τη μέρα που ξεκινάει. Ιδανικές επιλογές είναι το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα πολύσπορα κριτσίνια και  η βρώμη.

- Απαραίτητη για τη λειτουργία του μεταβολισμού και την πνευματική διαύγεια είναι και η βιταμίνη C. Θα τη βρείτε στα φρέσκα φρούτα, σε ένα φλιτζάνι χυμό από διάφορα φρούτα εποχής, στις σταφίδες, στα αποξηραμένα φρούτα και στο μέλι.

- Εμπλουτίστε το γεύμα σας με καλά λιπαρά οξέα τα οποία βελτιώνουν τη διάθεση και αποτελούν μέσο αντιγήρανσης του εγκεφάλου. Διαλέξτε ανάμεσα σε ξηρούς καρπούς, καπνιστό σολομό και ταχίνι.

- Ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την απόδοση σας και φυσικά θα σας ενυδατώσει. Ένα βότανο που μπορείτε να προτιμήσετε είναι το πράσινο τσάι το οποίο είναι πλούσιο σε κατεχίνες, βοηθάει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και αποτελεί ελιξίριο υγείας και  νεότητας. Το ginseng, από την άλλη, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αντοχή του οργανισμού σας, είναι εξαιρετικό για να απαλλαγείτε από το στρες, ενώ ενισχύει την μνήμη και την πνευματική σας διαύγεια. Είναι καλό να το προτιμάτε τις ημέρες που το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο και πολύ απαιτητικό. Εξαιρετική επιλογή είναι και το κακάο το οποίο επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

No comments:

Post a Comment