Saturday, October 12, 2013

143.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ


Η εταιρία LLC Atlantis Pak, με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς», καθώς η αρμόδια Επιτροπή Στέγασης αποσφράγισε σήμερα τις προσφορές.
Η εταιρία LLC Atlantis Pak που σύστησαν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και προσωρινός εκμισθωτής του «Μακεδονία Παλλάς Ιβάν Σαββίδης και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχείων Aldemar Νίκος Αγγελόπουλος (αδελφός του μακαρίτη μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη του κινηματογράφου Θόδωρου Αγγελόπουλου) αναδείχθηκε πλειοδότης στη διαδικασία για την διαχείριση του γνωστού ξενοδοχείου τα επόμενα 30 χρόνια.
Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΙΚΑ – ΕΤΑΜ η LLC Atlantis Pak προσέφερε ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.722.000 ευρώ (143.500 ευρώ το μήνα), το οποίο προσαυξάνεται με τα προβλεπόμενα ποσοστά συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου. Την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ολοκλήρωσε το έργο της εξέτασης της νομιμότητας των υποβληθέντων φακέλων για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου, με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών και κατέληξε στο αποτέλεσμα.
Η αλυσίδα Aldemar είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με ξενοδοχεία στην Κρήτη, στη Ρόδο, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα. Έχει σημαντική τεχνογνωσία, που αναμένεται να «τοποθετήσει» στο ξενοδοχείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πολύ.
Δύο ήταν οι έγκυρες προσφορές που κατατέθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου, από την LLC Atlantis Pak και τον όμιλο Στέγγου, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική, κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των κλειστών δεσμευτικών προσφορών στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Οι προσφορές αξιολογήθηκαν με βάση το υψηλότερο τίμημα, το κατώτερο πλαφόν του οποίου ήταν τα 137.500 ευρώ. Η προσφορά της LLC Atlantis Pak ανέρχεται στα 143.500 ευρώ τον μήνα.
Το πέντε αστέρων εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ήδη από την εταιρία White & Black, μετά τον προσωρινό διαγωνισμό στις αρχές του χρόνου για τη 12μηνη μίσθωσή του, με μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ και ποσοστό 10% επί των κερδών.

No comments:

Post a Comment