Wednesday, December 12, 2012

ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ



ΣΗΜΕΡΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ ,7.30ΜΜ,ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ 'ΑΧΤΙΔΑΣ'

Christmas Spectacular είναι το αγαπημενο χριστουγεννιατικο προγραμμα των Αμερικανων,που εχει γοητευσει εδώ και 85 χρονια περιπου 65.000.000 θεατες.

Το εορταστικο αυτό προγραμμα παρουσιαζεται κάθε χρονο,για έναν μηνα ,στο Ραδιο Σιτυ Μιουζικ Χωλλ της Νεας Υορκης,με πρωταγωνιστριες τις περιφημες Radio City Rockettes,διασημες για τα υψηλα λακτισματα,την κλασικη ομορφια και τις χορευτικες ικανοτητες τους,σε εκπληκτικες χορογραφιες ακριβειας.Απο το 1925 που δημιουργηθηκαν εως σημερα 3.000 γυναικες χορεψαν ως Ροκετς και κάθε χρονο χιλιαδες γυναικες περνουν από ακροαση για μια θεση στο χορευτικο συγκροτημα που βασικα συγκροτουν 36 χορευτριες.

Στα 75 λεπτα που διαρκει το προγραμμα 1300 κοστουμια χρησιμοποιουνται στην τεραστια σκηνη .Το προγραμμα περιλαμβανει και ζωα (καμηλες,προβατα και γαιδουρια).Τα σκηνικα και τα διαφορα εφφε είναι φαντασμαγορικα.Ολη η παρασταση συνοδευεται από χριστουγεννιατικη μουσικη.

Η αιθουσα εχει 5.931 θεσεις.Το 1932 που εγκαινιαστηκε στην 6η Λεωφορο το Ραδιο Σιτυ ηταν ο μεγαλυτερος κινηματογραφος του κοσμου.Απο το 1933 φιλοξενει το Christmas Spectacular.

Από τα πιο εντυπωσιακα νουμερα είναι η παρελαση των ξυλινων στρατιωτων,το ταξιδι με το ελκηθρο του Αη Βασιλη και με διαφορα τρυκ ο πολλαπλασιασμος των Αη Βασιληδων.

Το προγραμμα,όπως το διαφημιζουν «μας μπολιαζει με το πνευμα των Χριστουγεννων και δημιουργει αναμνησεις για μια ολοκληρη ζωη».
Αυτο το εορταστικο προγραμμα παρουσιαστηκε περυσι για πρωτη φορα στο  Βαφοπουλειο με τεραστια επιτυχια και φετος επαναλαμβανεται με εισιτηριο 10 ευρω για την ενισχυση των αυτιστικων παιδιων τησ Αχτιδας,ενω η αιθουσα παραχωρηθηκε δωρεαν στο σωματειο απο την διοικηση του Βαφοπουλειου.Πριν απο την προβολη ο δημοσιογραφος Λευτερης Κογκαλιδης θα κανει μια συντομη εισηγηση για το Christmas Spectacular.

No comments:

Post a Comment