Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον ταξιδιωτικό κλάδο, με αποτέλεσμα να επηρεάσει και τους ταξιδιώτες, για τους οποίους η TripAdvisor δημιούργησε το απόλυτο εργαλείο για να λαμβάνουν πληροφορίες εν μέσω κορονοϊού.
Η TripAdvisor, εστιάζοντας στον κλάδο των αερομεταφορών για τον οποίο αναζητούν συνεχώς πληροφορίες οι ταξιδιώτες, δημιούργησε μια λίστα με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, παγκοσμίως, και παρέχει πληροφορίες για τις πολιτικές τους, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Όπως αναφέρει, οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να προσαρμόζουν τις πολιτικές ακύρωσης και αλλαγής τους λόγω του κορονοϊού. Οι πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρεία, επομένως είναι πάντα καλύτερο να επισκέπτεστε απευθείας τις σελίδες που αφορούν τις αλλαγές λόγω COVID-19 της αεροπορικής εταιρείας που σας ενδιαφέρει για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες και οδηγίες.
Tripadvisor covid19
Στον σύνδεσμο αυτό της TripAdvisor θα μπορέσετε να βρείτε μια λίστα με όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από την αεροπορική εταιρεία της επιλογής σας. Κάνοντας κλικ πάνω στην αεροπορική εταιρεία που σας ενδιαφέρει θα μεταφέρεστε στο αντίστοιχο παράθυρο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, για την πολιτική που έχει εφαρμόσει για τον κορονοϊό.
Επίσης, ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να αλλάζουν πληροφορίες μεταξύ τους για τις αερομεταφορές στο forum της.
Να υπενθυμίσουμε ότι η TripAdvisor, εκτός από τη βοήθεια που παρέχει στους ταξιδιώτες, λανσάρει νέα εργαλεία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τι συμβαίνει με τις ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως; Ένα ακόμα εργαλείο που θα σας βοηθήσει εν μέσω κορονοϊού

Πολλοί ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τις ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως; Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδραστικός χάρτης, που ενημερώνει αναλυτικά για τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Τον χάρτη αυτόν τον δημιούργησε η Airportia, που αποτελεί έναν νέο παγκόσμιο οδηγό πτήσεων και αεροδρομίων με πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν τις πτήσεις.
Όπως αναφέρει το Air News, τα δεδομένα πτήσεων της Airportia συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο από πλήθος παγκόσμιων πηγών εναέριας κυκλοφορίας. Την περίοδο αυτή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει ξεκινήσει μια ανάλυση στις ακυρώσεις των πτήσεων διεθνώς ώστε να υπάρχει μια αίσθηση ρυθμού με τον οποίο οι χώρες «κλείνουν» και «ανοίγουν» τον εναέριο χώρο τους, και ενημερώνει τον κόσμο μέσω ενός χάρτη.
Ο παγκόσμιος χάρτης για τις ακυρώσεις πτήσεων είναι μια χαρτογράφηση των τιμών ακύρωσης πτήσεων ανά χώρα, παρέχοντας στιγμιαίες πληροφορίες σχετικά με τα μέρη του κόσμου που επηρεάζονται περισσότερο από τις ακυρώσεις λόγω του κορονοϊού (COVID-19).

Ο χάρτης που ενημερώνει για τις ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως

Διαδραστικός χάρτης για τις ακυρώσεις πτήσεων
Το “Globalia Flight Disruption Monitor” Airportia Coronavirus παρακολουθεί και χαρτογραφεί ποιες πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως και ανά χώρα κατανεμημένες κατά εγχώριες, διεθνείς και συνολικές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που ακυρώθηκαν την προηγούμενη ημέρα και το ποσοστό ακύρωσης πτήσεων για την προηγούμενη ημέρα.
  • Το διάγραμμα ακύρωσης πτήσης επιτρέπει να παρακολουθείτε τα ποσοστά ακύρωσης για συνολικές, εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις παγκοσμίως και για διαφορετικές χώρες.
  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στα ονόματα των χωρών εδώ για να δείτε τη διαφορά στα διαγράμματα μεταξύ: Κίνας, Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών και να χρησιμοποιήστε τον χάρτη και το μενού για να δείτε διαγράμματα για όλες τις άλλες χώρες.