Wednesday, April 29, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   29/4/20

@Στην Γαλλία κατά την περίοδο της επανάστασης τα παιδιά έπαιζαν με μικρές καρμανιόλες που αποκεφάλιζαν κούκλες πάνινες. 
@πάνω από 7000 σπήλαια έχουν καταγραφεί ως σήμερα στα μητρώα της ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. 3400 βρίσκονται στην Κρήτη και 420 στην  Αττική. 
@το είπε ο Γιάννης Πάριος 'δεν την συμπαθώ την πολιτική αλλά είναι αναγκαίο κακό, ποτέ δεν περασα κάπου πολιτικά, το ψάχνω πάντα και αποφασίζω τη στιγμή που πάω να ψηφίσω κατά συνείδηση, όχι για μένα για το σύνολο'. 
@η καρδιά του ανθρώπινου σώματος αντλεί κάθε μέρα 2000 γαλόνια αίματος, μέσω περίπου 112 χιλιομετρων  αγγείων. Η καρδιά χτυπά πάνω από 31 εκατομμύρια φορές το χρόνο. 
@45 ταινίες στα 23 χρόνια της καριέρας της γύρισε η Μπριζιτ Bardot που εγκατέλειψε τον κινηματογράφου το 1973. 
@το είπε η Τζένη Βάνου 'δεν έφτασα εκεί που πολύ θα ήθελα να φτάσω γιατί προτίμησα να συνδυάσω τις τρεις ιδιότητες, σύζυγος ,μητέρα, τραγουδίστρια. Αν έριχνα το βάρος στην καριέρα θα ήταν σε βάρος των δύο άλλων ιδιοτήτων μου και αυτό δεν το ήθελα, ήθελα να συνυπάρχει η γυναίκα με την τραγουδίστρια. 
@από την Τζάκι Ωνάση 'υπάρχουν δύο είδη γυναικών, αυτές που θέλουν τη δύναμη στον κόσμο και αυτές που θέλουν την δύναμη στο κρεβάτι'. 
@το είπε ο Μίκης Θεοδωράκης 'λαϊκό τραγούδι είναι σαν τό σωμα μιας κοπέλας 16 χρονών που είναι άψογο, ανθρώπινο σώμα, κάποιες από αυτές ωστόσο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες όπως στο πίσω μέρος του λαιμού, το λακκάκι κάτω από το λοβο του αυτιού, η βάση του κεφαλιού'. 
@50 διαφορετικές γλώσσες μιλούνται από τις πληθυσμιακές ενότητες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. 
@στην επιφάνεια της Αφροδίτης η ατμοσφαιρική πίεση είναι μεγαλύτερη κατά 90 φορές από την Γη και η θερμοκρασία 480 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία αυτή λιώνει και μέταλλα όπως και τον μόλυβδο.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment