Tuesday, April 28, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ    28/4/20

@Οι '20.000 λεύγες υπό την θάλασσα' του Ιουλίου Βερν,  ο 'Δαβίδ Κόπερφιλντ' του Καρόλου Ντίκενς και το 'κόκκινο και το μαύρο' του Σαντάλ είναι θησαυρός μαγειρικών συνταγών που προσαρμόζονται εύκολα στα σημερινά υλικά. 
@η Αθήνα είναι πολιορκημένοη από 250 περίπου ενεργες σεισμικές εστίες σε ακτίνα 100 χλμ από το κέντρο της. 
@το διοξείδιο του άνθρακα  που εκπέμπεται σε τεράστιες ποσότητες από την γη προκαλεί έλλειψη νερού, ξερο έδαφος και αφανισμό πανίδας και χλωρίδας. 
@'είναι αλήθεια, εγώ είμαι η Ρολλς Ρους της μόδας' το είπε κάποτε ο Βαλεντίνο. 
@ο οργασμός δεν αποτελεί το σημαντικότερο, αλλά ένα κοινό στοιχείο της σεξουαλικής πράξης, είναι μεγάλο σφάλμα να υπερτιμούμε αυτή την στιγμη σε βάρος μιας σειράς πολύ σπουδαιότερων διαδικασιών, που συνοπτικά ονομάζουμε τρυφερότητα. 
@όταν κατοικούσε στις ΗΠΑ ο Ανδρέας Παπανδρέου φορούσε γραβάτες Όλεγκ Κασσινι.
@το είπε ο δημιουργός μοδας Φιλήμων (Φαλκονάκης) 'κανέναν αυτοκράτορα δεν έβγαλε η μόδα στη χώρα μας, μοναδική εξαίρεση ο Γιαννάκης Ντεσε. 
@το 1984 ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος είχε δηλώσει 'σήμερα υπάρχουν σύνθετες που δεν μπορούν ούτε κιθάρα να γρατζουνίσουν'. 
@το είπε η Ρένα Βλαχοπούλου 'μου αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού, πάντα είμαι γρήγορη και αποτελεσματική, δεν υπάρχει πράγμα που να μην μπορώ να το λύσω'. 
@ακτίνα ασφάλειες απο τα μικρόβια- πάνω από ενάμιση μέτρο πρέπει να είναι η απόσταση που τους χωρίζει από κάποιον που βήχει η φτερνίζεται. 
@18 Σεπτεμβρίου 1834 εκδόθηκε το διάταγμα με το οποίο ορίστηκε η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους @Σοράγια η πρώην αυτοκράτειρα της Περσίας στην περσική σημαίνει 'μεγάλη αρκούδα'. 
@ο θόρυβος ενός πολυσυχναστου δρόμου μιας μεγαλούπολης είναι 22.000 φορές πιο δυνατός από τον θόρυβο που κάνει ένα ξυπνητήρι .
@από επιγραφή σε βιβλιοπωλείο -ένα βιβλίο σας αφήνει να το διαβάσετε χωρίς ποτέ να σας διακόπτει με διαφημίσεις.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment