Sunday, April 26, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ     26/4/20

@Από την συγγραφεα Λιλίκα Νάκου ('η κυρία ντο ρε μι') 'ο Καζαντζάκης ήταν φίλος μου, εγώ του σύστησα την δεύτερη γυναίκα του την Γαλατεια και μου θύμωσε η πρώτη γι' αυτό'. @για το μυστικό της νεανικότητας της η Αλίκη Βουγιουκλάκη ισχυριζοταν 'δουλεύω πολύ και δεν μου μένει καιρός να μεγαλώσω'. 
@το είπε ανώνυμος 'ένας άνδρας διαπιστώνει ότι γέρασε όταν κλείνει το μάτι σε ένα κορίτσι και εκείνο νομίζει πως του μπήκε μυγάκι'. 
@ήταν τα αγαπημένα τους τραγούδια... Γεννηματάς 'θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες'', Ράλλης 'ο δρόμος', Μιλτιάδης Έβερτ 'οδός Αριστοτέλους'. 
@η προέλευση του συνθήματος 'εδώ και τώρα' ήταν μια συμβολική έκφραση στο ρωμαϊκό δίκαιο για τις δικαιοπραξίες που επιβαλλόταν να καθορίζονται τοις μετρητοίς. Στην ιστορία η φράση πέρασε το 1968 προ Χριστού από τον Ρωμαίο Γάϊο Παπιλιο Λαϊνα. 
@το είπε η Μαρινέλλα 'όταν βγαίνω στην πίστα νομίζω ότι είμαι πολύ μικρότερη από 20 ετών, νιώθω ότι πετάω, δεν νιώθω καμιά κούραση, καμιά αρρώστια, καμιά στενοχώρια, ζω εκείνη εκεί την ώρα γι' αυτό που κάνω, είμαι εγώ για μένα και για τον κόσμο'. 
@ένας στους 10 ανθρώπους σήμερα υποφέρει από έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδάκτυλου. 
@δημοσιεύθηκε προ ετων σε εφημερίδα του Ηρακλείου 'αναπληρωτής καθηγητής της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κι εξαιρετος ποιητης ζητά από τις αρχές του ιδρύματος να του επιτρέψουν να έχει και δεύτερη απασχόληση ως νυχτοφύλακας σε αποθήκη ιδιωτικής επιχείρησης για να συμπληρώσει το μισθό του'. 
@το είπε η Μάρω Κοντού 'οι μισοί ηθοποιοί βγαίνουν έτσι για την σκηνή, για το επάγγελμα, οι άλλοι μισοί βγαίνουν από προσωπικές τους ανάγκες, διάλεξε το θέατρο σαν μασκα για να κρυφτούν, αυτό συμβαίνει και στην πολιτική'. 
@ Εγραφη για τους ασθενείς που πάσχουν από άσθμα -δίσκοι των  Μπραμς, Μπετόβεν, Σοπέν, Μότσαρτ και Βάγκνερ είναι φάρμακα πρώτης τάξης. 
@ευχές με λέξεις που αρχίζουν από ευ ...ευτυχία/ ευημερία/ ευρωστία/ ευμάρεια/ ευπορία/ ευζωία/ ευθυμία/ ευδαιμονία/ ευοδωση/ευγονία/ ευδιαθεσία/ ευφορία/ ευχαρίστηση/ ευψυχία/ ευστοχία. 
@Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 1000 βιβλιοθήκες με 6 εκατομμύρια τόνους. 
@στον τέταρτο προ Χριστού αιώνα οι φοιτητές των ρητορικών σχολών έλλειψη ηλεκτρονικών και σφαιριστηρίων κατέφευγαν στα δημοφιλή είδη ψυχαγωγίας της εποχής... την σφαίρα, τον κύβο, τον τάπητα, την πομπεία, τα δημόσια θεάματα και συμπόσια. 
@ιταλική παροιμία -Χριστούγεννα με τους δικούς σου και Πασχα με όποιον θέλεις.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment