Tuesday, April 28, 2020

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 
ΚΑΠΝAΠΟΘΗΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 Λίνα Τσιρέκα
Ολοκληρώθηκε εν μέσω της πανδημίας το deal της πώλησης της καπναποθήκης, στη συμβολή των οδών Ναυμαχίας Λήμνου και Δωδεκανήσου.
Ολοκληρώθηκε ένα deal, που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που εντοπίζονται, ως επί το πλείστον, σε διατηρητέα κτήρια. Ο λόγος για την καπναποθήκη Μιχαηλίδη, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ναυμαχίας Λήμνου και Δωδεκανήσου και πέρασε στα χέρια της ισραηλινής αλυσίδας «Brown Hotels», η οποία διαθέτει και το διατηρητέο κτήριο του πρώην ‘Βιέννη’ επί της οδού Εγνατίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της συμφωνίας, λίγο πριν το Πάσχα, με τον αγοραστή να πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο του τιμήματος.

Το κτήριο, ιδιοκτησίας της «ΕΒΙΕ Μιχαηλίδης», της «Πυθαγόρας ΑΕ» και του Χάρη Πρωτόπαπα, εκτείνεται σε περίπου 5.000 τμ. Διαθέτει οκτώ ορόφους και κτίστηκε το 1937,  με επιρροές μοντερνισμού και Art deco. Αξιόλογα χαρακτηριστικά αποτελούν η οργάνωση των όψεων σε κατακόρυφες και οριζόντιες ζώνες ανοιγμάτων που τονίζονται με απλές ανάγλυφες ταινίες.

Το deal ολοκληρώθηκε εν μέσω κορωνοϊού, γεγονός που κάνει τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, με τον σχεδιασμό ωστόσο της αρχικής επένδυσης να αφορά στη δημιουργία τετράστερου ξενοδοχείου.


Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ο αγαπημένος τόπος επένδυσης των Ισραηλινών, που αναζητούν ευκαιρίες με προοπτικές σημαντικών αποδόσεων, αγοράζοντας είτε ξενοδοχεία όπως πρόσφατα το Νεφέλη, στο Πανόραμα, αλλά και βιοτεχνικούς χώρους για τη μετατροπή τους σε Airbnb.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ομίλου Fattal, που απέκτησε την προηγούμενη χρονιά το κτήριο - γιαπί στη γωνία Τσιμισκή 1 και Κατούνη.

Ποια είναι η «Brown Hotels»

Η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, διαθέτει boutique hotels.

Συγκεκριμένα, διαθέτει τα Brown TLV, Brown Beach House, Poli House και DAVE στο Τελ Αβίβ, καθώς και τα Villa Brown και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ. Έχει επίσης ξενοδοχεία στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας, ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα έχει θέσει σε λειτουργία  το 4 αστέρων «Brown Acropol»  και έχει αποκτήσει σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα ακίνητα.

No comments:

Post a Comment