Thursday, April 2, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  2/4/20

@Το είπε η Αλίκη Βουγιουκλάκη 'η λάμψη των νέων ηθοποιών που γίνονται γνωστοί από την τηλεόραση κρατάει όσο διαρκούν τα σήριαλ, μετά όχι μόνο πέφτουν στην αφάνεια ,άλλα δεν μπορούν να βγουν από αυτήν γιατί έχουν συνηθίσει στην εύκολη αλλά παροδική επιτυχία'. 
@17 κιλα τυρί το χρόνο κατά μέσο όρο καταναλώνει ο έλληνας. 
@60 οικογένειες ελλήνων ζουν σήμερα στη Χαβάη σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιερέα Γεώργιου Μπεσινα  (από τη Βέροια) της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στη Χονολουλού. 
@το σήμα που στέλνεται στο φυλλο από την ρίζα ενός φυτού ,με την αναγγελία π.χ. ότι ήρθε το νερό, κινείται με ταχύτητα 10 – 15μετρων την ωρα, η τραυματισμένη ωστόσο ρίζα στέλνει το σήμα στο κλαδί με ταχύτητα 70- 100μετρων την ωρα. 
@η ακμή της σεξουαλικής θέρμης εκδηλώνεται μεταξύ των 17 και των 18 χρόνων και ύστερα από τα 30 αρχίζει να μειώνεται. 
@το πρώτο τραμ στην Ελλάδα λειτούργησε στην Πάτρα την Κυριακή των Βαΐων το 1902. 
@στις αρχές της δεκαετίας του 60 ο Γιάννης Σπανος στο Παρίσι συνοδεύει στο πιάνο τους Γκυ Μπεαρ,Σερζ Γκένσμπουργκ, Μπάρμπαρα. Αργότερα η Ζυλιετ Γκρέκο ηχογράφησε 20 τραγούδια του και η Μπριζίτ Μπαρντό ερμήνευσε στην ταινία του Λουί Μαλ 'ιδιωτική ζωή' την συνθεση του 'Σιντονι'. Αργότερα τον ανακαλυψε και η Μαρι Λαφορέ.
 @τα τραγουδιστικά πρότυπα του Γιάννη Πάριου 'αρχίζοντας από τα βιολιά και τα σαντούρια του γάμου στην Πάρο, φτάνοντας στον Γούναρη, περνώντας από τον Καζαντζίδη και τον Μπιθικώτση και φτάνοντας μέχρι τον Πουλόπουλο.  Από κει και πέρα συνέχισα μόνος μου πια'. 
@από τον συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή 'με βάλανε να ακούσω μια καινούργια φωνή, την άκουσα συγκινήθηκα και έγραψα γι' αυτό το νέο παιδί μια σειρά τραγουδιών που όλα έγιναν επιτυχίες. Ετσι άρχισε η καριέρα του Γιώργου Νταλάρα'. 
@τα όστρακα αντλούν κάθε μέρα περίπου 400 γαλόνια νερό. @πολύ από το χαρτί που έχει παραχθεί τις τελευταίες δεκαετίες είναι καταδικασμένο να μην κρατήσει παραπάνω από 70 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα βιβλία του 20ού αιώνα είναι καταδικασμένα.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment