Saturday, April 4, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   4/4/20
@Τα αμαρτήματα της Αθήνας πριν 130 χρόνια: γραφειοκρατία, φαυλοκρατία, ρουσφέτι, έλλειψη προγραμματισμού στην ανοικοδόμηση της πρωτεύουσας, η δράση ταραχοποιών και τραμπούκων, η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και πρόνοιας, η αρχοντοχωριατια  των νεόπλουτων,. η χαρτοπαιξία 
@το είπε ο ιταλός σκηνοθέτης Μάουρο Μπολονίνι 'οι καλοί έλληνες ηθοποιοί είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Ευρώπη στην τέχνη της υποκριτικής, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους κακούς έλληνες ηθοποιούς. Δεν υπάρχουν χειρότεροι στην Ευρώπη'.
@στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν δύο ειδη αγωνίσματος ακοντίου, το ένα βασιζόταν στην απόσταση βολής του ακοντίου και λεγόταν 'εκνιβολος ακοντισμός' και το άλλο ήταν σκοποβολή με ακόντιο και ονομαζόταν 'στοχαστικός ακοντισμός'. 
@όταν οι γυναίκες πάνε στο γιατρό στην Ινδία αν αυτός είναι άντρας δεν του λένε ποτέ από τι πάσχουν γιατί θεωρείται ανήθικο να μιλήσει γυναίκα για τα προβλήματα της υγείας της σε έναν άντρα που δεν είναι μέλος της οικογένειας ,γι' αυτό συνήθως η γυναίκα λέει στο σύζυγό της από τι υποφέρει κι αυτός το μεταφέρει στο γιατρό. 
@το είπε η συγγραφέας δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι 'ο Γιάσερ Αραφάτ είναι λανθάνων ομοφυλόφιλος'. 
@από τον Μάνο Χατζιδάκι 'το τραγούδι είναι δύσκολη υπόθεση, μέσα σε λίγο χρόνο και με λίγα μέσα πρέπει να εκφράσεις βαθιά συναισθήματα. Είναι μια μελωδία παντρεμένη άρρηκτα με τον στίχο που μας εκπροσωπεί στον παρόντα χρόνο'. 
@το Αγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη έχει ύψος 50 Μ μέση 11 και μύτη 5 Μ. 
@σε καλλιστεία στην Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάδειξη Μις Τραβεστί τα κριτήρια ήταν :ιδιαίτερα χαρίσματα, η δύναμη χαρακτήρα, η ικανότητα να παίζουν με τέχνη τον ρόλο της γυναίκας. 
@το είπε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου 'η Ελλάδα έχει χρυσάφι αλλά οι έλληνες δεν το ξέρουν, έχει δύναμη  και αρκετή μαγεια και πλούτο τόσο όσο για να δημιουργήσει ένα τεράστιο ήχο'. 
@έκταση 155 στρεμμάτων έχει ο εθνικός κήπος της Αθήνας 
@δυο τρίτα του γραμμαρίου είναι η ποσότητα δηλητηρίου ενός φιδιού που βγαίνει σε κάθε 'άρμεγμα'. Αυτή η μικρή δόση είναι ικανη να σκοτώσει 5000 ποντίκια και 1000 κουνέλια.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment