Monday, April 6, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  5/4/20

@Από το 1936 καθιερώθηκε στην Ελλάδα η αργία της Κυριακής και 13 μέρες ετήσιας άδειας για τους δημόσιους υπαλλήλους. 
@το είπε Οδυσσέας Ελύτης 'εμένα προσωπικά δεν μ΄αρέσει ο πολύς κόσμος. Προτιμώ την Ύδρα τον Οκτώβρη, του χειμώνα, την Ύδρα του Γενάρη και την Ύδρα του Απρίλη'. 
@το σχήμα των νιφάδων του χιονιού εξαρτάται από την θερμοκρασία. Γίνονται αστέρια στους 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν και βελόνες στους 0 εως- 7 βαθμούς. 
@από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ 'ποτέ δεν αγάπησε τις κάμερες, δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν και για να είναι μια γυναίκα θεά του σεξ αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νιώθει την κάμερα σαν εραστή της, πράγμα που αν με ρωτήσετε είναι πολύ βαρετός τρόπους έρωτα' .
@τα έντομα με εξαίρεση τις πεταλούδες δεν βλέπουν το κόκκινο χρώμα, η όρασή τους είναι μετατοπισμένη προς το ιώδες και ακόμα βλέπουν το υπεριώδες που οι άνθρωποι δεν βλέπουν. 
@η τελευταία μάγισσα κάηκε η μάλλον την έκαψαν τον 18ο αιώνα.
@ η αετοφωλιά- έπαυλη της οικογένειας Καρράς στον Μαρμαρά έχει φιλοξενήσει τους προέδρους Ζισκάρ Ντ Εσταιν, Μιτεραν,την βασίλισσα Τζουλιάνα, την πιανιστα Τζίνα Μπαχάουέρ και άλλους.
@ ο πρώτος δίσκος του Πάνου Γαβαλά ήταν η σύνθεση του Μητσάκη 'πέφτουν τα φύλλα απ τα κλαδιά χλωμά και μαραμενα' (1951) ο ίδιος όμως τραγουδούσε από το 1945.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment