Friday, February 21, 2020


eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.         Φεβρουάριος 276
Masterclass Διεύθυνσης Χορωδίας με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Voci Contra Tempo σε διδασκαλία Σοφίας Γιολδάση
Ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 6/3: 18:00-21:00 (προσέλευση/εγγραφές: 17:00-18:00)
Σάββατο 7/3: 11:00-15:00 & 16:00-20:00
Κυριακή 8/3: 14:00-18:00 & Συναυλία: 19:00, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Χώρος: Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη
Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Voci Contra Tempo" και η μαέστρος τους, Σοφία Γιολδάση, σας προσκαλούν στο πρώτο 3ήμερο Masterclass Διεύθυνσης Χορωδίας (15 ώρες). Το Masterclass απευθύνεται σε ενεργά συμμετέχοντες και ακροατές. Οι ενεργά συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τρεις πρόβες με το 16μελές φωνητικό σύνολο των Voci Contra Tempo, υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Γιολδάση, σε Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ομοίων φωνών. Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα υπάρξουν, επίσης, συνεδρίες με τη μαέστρο του συνόλου, η οποία θα αναλύσει θέματα κινησιολογίας, προσέγγισης παρτιτούρας και μουσικής ερμηνείας, φωνητικής τεχνικής και ζητήματα που θα προκύψουν στις πρόβες. Το Masterclass θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8/3 με συναυλία των Voci Contra Tempo, υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Γιολδάση, αλλά και όσων απ'τους ενεργά συμμετέχοντες επιλεγούν να διευθύνουν. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Οι ενεργά συμμετέχοντες δεν μπορούν να ξεπερνούν σε αριθμό τους οκτώ (8). Η επιλογή τους θα γίνει με αποστολή βιογραφικού, αλλά και οπτικοακουστικού υλικού (για όποιον διαθέτει) στη διεύθυνση: gioldasisofia@gmail.comΠροθεσμία αποστολής βιογραφικού: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. Όσοι επιλεγούν για ενεργό συμμετοχή στο Masterclass, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την πληρωμή* τους μέχρι και την Τρίτη 3 Μαρτίου, ώστε να κατοχυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Για τους ακροατές δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, θα τηρηθεί, όμως, σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/KJe8rkSZvyKnkssJ8
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και χορωδιακό υλικό.
***************
Ανανέωση συνδρομής 2020
Έπειτα από επιθυμία πολλών μελών της ένωσης που δεν πρόλαβαν να ανανεώσουν έγκαιρα τη συνδρομή τους, η προθεσμία για τις προνομιακές τιμές της έγκαιρης ανανέωσης στην Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2020 παρατείνεται μέχρι τις 6 Μαρτίου 2020! Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που προσφέρετε στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση.
***********
Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης και γραμματείας
Η γραμματεία και η βιβλιοθήκη της Ε.Ε.Μ.Ε. λειτουργούν κάθε Δευτέρα 19:30-20:30. Ελάτε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας και να δανειστείτε τα αγαπημένα σας βιβλία! (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)
****************
- Θέλετε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας;
- Θέλετε να συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη μας;
Για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@eeme.gr

Μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι: Ο συναρπαστικός κόσμος των μουσικών βίντεο. Εισηγήτρια: Μαίη Κοκκίδου. 22-23 Φεβρουαρίου 2020. Κρουστόφωνο. Θεσσαλονίκη.
Σεμινάριο "Bucket Drumming". Εισηγήτρια: Έφη Μακροπούλου. 22 Φεβρουαρίου. Σεράφειο Δήμου Αθηναίων.
Πρόσκληση για συμμετοχή στο 3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ” – REFLECTION OF DISABILITY IN ART FESTIVAL. Θεσσαλονίκη, 3-10 Δεκεμβρίου 2020. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art», με ακρωνύμιο RoDI, προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες καλλιτεχνικές ομάδες να υποβάλουν προτάσεις για τη συμμετοχή τους στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Η τελική προθεσμία για την υποβολή της καλλιτεχνικής πρότασης είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2020. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://forms.gle/kb62kEEeTo8mUwxv6
Ημερίδα: Μουσική και Αυτισμός. 8 Μαρτίου 2020. Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη. Αθήνα.
27-29/11/2020, 12ο ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2020 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Θεσσαλονίκη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 31 Μαΐου 2020.

No comments:

Post a Comment