Saturday, February 29, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ 29/2.20
@Από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καταγεται ο τραγουδιστής Ζωρζ Γκεταρυ. το πραγματικό του όνομα Γιωργος Λάμπρου η Βορλοου. 
@παρόλο που οι εσωτερικοι μηχανισμοί του γέλιου εξακολουθούν να παραμένουν ανεξιχνίαστοι, εντούτοις καταμετρήθηκαν από ερευνητές 180 διαφορετικοί τύποι γέλιου. 
@οι ημικρανίες ταλαιπωρούν πάνω από 20 στους 100 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο .
@300 εκατομμύρια λίτρα αέρα μπαινοβγαίνουν στο σώμα μας από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή της ζωής μας. Υπεύθυνες είναι οι 65 περίπου εκατομμύρια εισπνοές- εκπνοές. 
@τα μεγάλα πουλιά όταν δεν βρίσκουν τροφή παύουν να αναπαράγονται γιατί 'σκέφτονται' αυτό που δε σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι, ότι δηλαδή δεν θα μπορέσουν να θρέψουν τα μικρά τους.
@ για την Ρένα Βλαχοπούλου συνέθεσε ο Γιάννης Σπαρτακος σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου το τραγούδι 'θα σε πάρω να φύγουμε' που έγινε διεθνής επιτυχία με τίτλο Greek Bolero και είχε στο ρεπερτόριο της η ορχήστρα Ξαβιε Κούγκατ.
@Γιώργος Νταλάρας 'το λαϊκό τραγούδι είναι ο μεγάλος μου έρωτάς γιατί δεν είμαι μόνο ένας μουσικός, είμαι και ένας άνθρωπος που ζει με το λαϊκό τραγούδι και συμπληρώνεται από αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον λαικό κόσμο. Το τραγούδι αυτό είναι το όπλο του, ένα οπλο εκφρασης, αποδοτικότητας και κριτικής. 
@οι αρχαίοι έλληνες και οι ρωμαίοι έφτιαχναν  το τσιμέντο με την ανάμειξη λάσπης, ασβέστη, ηφαιστειώδους σκόνης και νερού το οποίο γινόταν στερεο  με την παρέλευση χρόνου. 
@το είπε η Ελένη Ανουσάκη 'ποτέ δε με τρόμαξε ηλικία και η ρυτιδα.Η ρυτιδα είναι γοητεία και εμπειρία.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment