Saturday, February 22, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  22/2/20

@Το 1966 η Ειρήνη Παππά ειχε δηλώσει ότι μετά το γύρισμα της ταινίας 'ο ντροπαλός ροζέ', όπου πρωταγωνιστεί, θα ανοίξει στην Αθήνα μια σχολή καλλιτεχνικών σπουδών για τους νέους. 
@το 1966 οι Θεσσαλονικεις χόρευαν monkey, bostella, shake, swim.
@ Fεβρουάριος 1966- η ορχήστρα του Γεράσιμου Λαβράνου στο χoρο των αποφοίτων του Ανατόλια, η Νελλη Μανου και ο Νίκος Αντωνίου τραγουδούν με τους Σίγκαλς στην Ρεμβη, ο Νίκος Μαστοράκης στο Pussycat της Νεας Κρηνης για να χορέψει υπό τους ήχους των Φόρμιγξ, οι Pacifics παίζουν σε δεξιώσεις, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει ΄περιμένοντας τον Γκοντό', στο 'βακούρα' προβάλλεται η νέα ταινία του Elvis Presley 'Ενας κλέφτης στον παράδεισο'. 
@το Hollywood είναι ένας εφιάλτης, η Αμερική χρειάζεται τους ευρωπαίους σκηνοθέτες και ταινίες Οι αμερικανοι παραγωγοι είναι πεινασμένοι για χρώματα και δεν νοιάζονται για καλλιτεχνικές αξίες Η δήλωση ανήκει στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. 
@17.000 δολοφονίες βλέπει, κατά μέσο όρο, κάθε νεαρός αμερικανός/  αμερικανίδα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο  έως την ηλικία των 18 χρόνων. 
@20 Μαΐου 1992 -75 παγκοσμίου φήμης φωτογράφοι μπήκαν σε κινηματογραφικά πλατω, σε γραφεια παραγωγών, σε σπίτια ηθοποιών, για ένα βιβλίο που ονομάστηκε 'μια μερα στην ζωή του Χόλιγουντ'. Από τις 150.000 φωτογραφίες  επελέγησαν  οι καλύτερες 225. 
@όταν του ζήτησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό ότι αποτελεί σύμβολο του σεξ ο Μαρτσελο Μαστρογιάνι παρατήρησε 'τι είναι αυτά που λέτε; ήμουν θύμα της Σοφίας Λόρεν, ανίκανος στις ταινίες του Φελίνι ,ομοφυλόφιλος στο' ειδική μέρα' και ακόμα υποδύθηκα έναν εγκυο άντρα'. 
@Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν ανώτατο όριο ζωής 9 ωρες, όμως μέσα σ' αυτό το διάστημα μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση 300 μιλιων.
@ ήταν 38 ετών ο Μάνος Χατζιδάκις όταν ανέβασε την 'οδό ονείρων' στο θέατρο Metropolitan της Αθήνας στις 15 Ιουνίου 1962. 
@μόλις 1,55 ήταν το ύψος της Λιζ Τέιλορ. 
@ο μέσος άνθρωπος έχει λεξιλόγιο 3000 λέξεων. Αν της απαγγειλει αλφαβητικά, με κανονική ταχύτητα, θα τις είχε πει όλες σε μισή ώρα. 

@το είπε ο πρώην πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον 'οι επικριτές μου  λένε πως όταν μοιραζε ο θεός το μυαλό εγώ είχα μείνει έξω από την πόρτα ,δεν με πειράζει όμως, ξέρω πως απλώς με υποτίμησαν. Η αλήθεια είναι πως τα κατάφερα αρκετά καλά'ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment