Sunday, February 23, 2020

MANSION YACHTS

Πλωτή έπαυλη $12εκ.

 που ταξιδεύει στο ονειρο 

Ένα υπερπολυτελές γιοτ-παλάτι 840 περίπου
 τετραγωνικών μέτρων, σε σχήμα κύβου
       
Το μόνιμο πρόβλημα των περισσότερων superyachts, κυρίως όταν πρόκειται για θηριώδη υπερπολυτελή παλάτια, είναι ότι δυσκολεύονται εξαιρετικά στο να προσεγγίσουν παραδεισένιες, έρημες ακτές, μακριά από κόσμο και περίεργους παπαράτσι. Συνήθως, αγκυροβολούν σε απόσταση ασφαλείας από τις ακτές και με μικρά σκάφη οι φιλοξενούμενοι τους απολαμβάνουν τις αμμουδερές παραλίες απομονωμένων νησιών, έχοντας όμως υποστεί μια σχετική ταλαιπωρία, η οποία είναι συχνά επίπονη και πιθανά απαγορευτική για τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Δεκάδες εταιρείες ανά τον κόσμο, κυρίως όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες, αγωνίζονται χρόνια τώρα να βρουν τη λύση, δημιουργώντας από πλωτές βίλες μέχρι και θαλάσσια μπάγκαλοους που στηρίζονται σε βραχίονες, έχοντας σαν έμπνευση παραδοσιακές κατοικίες ιθαγενών της Καραϊβικής και τη ΝΑ Ασίας. Όμως, κανένα από αυτά τα πλωτά παλάτια δεν μπορεί να ταξιδεύσει και συνήθως η μεταφορά τους γίνεται με κοντέινερς.


Μία εξαιρετικά καινοτόμα ιδέα, που υλοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα και παρουσιάστηκε στο60ο Fort Lauderdale International Boat Show, σε μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες εκθέσεις σκαφών και ειδών αναψυχής παγκοσμίως, είναι το περίφημο Mansion Yacht, της εταιρείας Cubic Yachts, LLC, που έχει σαν βάση της τη Φλόριντα. Πρόκειται στην ουσία για ένα υπερπολυτελές γιοτ-παλάτι 840 περίπου τετραγωνικών μέτρων, σε σχήμα κύβου, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι, που μπορεί να μετακινείται σαν ένα συμβατικό γιοτ και να εγκαθίσταται σε πολύ κοντινές αποστάσεις από την ακτή στηριζόμενο σε υδραυλικούς βραχίονες ύψους 5,5 μέτρων. Το Mansion Yacht όμως, λόγω του σχήματος αλλά και του όγκου του, δεν μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις αλλά είναι ιδανικό στο να αλλάζει παραλίες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για εμπορική χρήση, είτε ως ενοικιαζόμενη πλωτή έπαυλη είτε ως εστιατόριο, καφετέρια ή μπαρ, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 149 άτομα ταυτοχρόνως.

Ανάλογα με τη χρήση που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης του, το Mansion Yacht μεταμορφώνεται από πολυτελές εστιατόριο σε πλωτή βίλα 25 περίπου μέτρων, τριών επιπέδων, με απίθανους χώρους στο εσωτερικό αλλά και στα εξωτερικά του καταστρώματα και μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 5 εσωτερικά μπάνια και τζακούζι 7 ατόμων, όλα luxurious και σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Παράλληλα, το σκάφος είναι και οικολογικό, καθώς διαθέτει 72 ηλιακά πάνελ που μπορούν να παράγουν 15 KW ηλεκτρικής ενέργειας. Αν και στην ηλεκτρονική της σελίδα η Cubic Yachts δεν αναφέρει τιμή πώλησης για το Mansion Yacht, το Business Insider, τον Νοέμβριο, ανέφερε πως η τιμή εκκίνησης για το βασικό μοντέλο ξεκινά από τα 12.000.000 δολάρια.



Για πιο τεχνικά ζητήματα δείτε τις πληροφορίες που παρέχει η Cubic Yachts:

Main Deck Living
Enjoy an expansive grand salon with scenic panorama glass walls, living and dining space for 12, a chefs kitchen and a sweeping outdoor terrace
3 State Rooms with luxury king bedding and full designer baths, walk-in pantry/ laundry
Below Deck Living
800 sq ft Theater/Game Room
2 State Rooms with luxury king bedding and full designer baths
Roof Top Living
2400 Sqft 360 degree view from the top deck furnished with lounge areas and an oversized hot tub.



9,000 SqFt Overall
3,900 SqFt Air Conditioned
2,300 SqFt Fly Bridge Entertainment Area
1,600 SqFt Front Deck & Salon Entertainment Area
5 Staterooms, 5 King Beds & 5 Full Designer Baths
800 SqFt Theater/Game room
3,300 SqFt Water View Deck Space
7 Person Hot Tub
180 SqFt Pantry with Washer/Dryer & storage Refrigerator
Cummins QSL-Turbo charged 440 Hp
360 Azimuth Drive- 36“ Screw
2- Kubota 30KW Generators
1,760 SqFt Storage & Mechanical Space



1600 Gallons Diesel Fuel Storage
5000 Gallons Fresh Water Storage
1,600 Gallons of Waste Water Storage
3 Foot Draft
360 Hydraulic Drive Bow Thruster
4 Hydraulic Spuds -18Ft of Stroke
Panoramic Views- Vertically Lift Yacht 15Ft in Air in 3Ft of water
2,300 SqFt 10′ Ceilings Main Deck/1,600 SqFt 8′ Ceilings Lower Deck
72 Solar Panels- 15KW of Green Power
160,000 Watts of Battery Storage
84 Ft Overall Length
40 Ft Beam
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ
DCIM100MEDIADJI_0033.JPG

No comments:

Post a Comment