Thursday, February 20, 2020

ΟΙ ΠΕΜΠΤΕΣ με το ΜΚΣΤ

«Οι Πέμπτες με το Μ.Κ.Σ.Τ.» είναι η νέα σειρά εκδηλώσεων που καθιερώνει το «Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού» για την περίοδο 2019-2020. 
Τόπος των εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ» του MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ή η αίθουσα του ΜΚΣΤ «Ελένη Λαζαρίδου».
Χρόνος των εκδηλώσεων: Πέμπτη και ώρα 7:30 (εκτός αναγκαίων αλλαγών που θα ανακοινώνονται εγκαίρως)

Πέμπτη, 20.02.2020, 7:30μμ, στο αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ» με ομιλία από την κ. Λουίζα Αυγήτα.
Ομιλήτρια, η κ. Λουίζα Αυγήτα, επ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
ΘέμαΚρίση και σύγχρονη τέχνη: το παράδειγμα της Documenta 14
Η Documenta 14: Learning from Athens (2017) που πραγματοποιήθηκε στο Κάσελ και στην Αθήνα υπήρξε μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκδόσεις ενός από τους σημαντικότερους παγκοσμίως θεσμούς της σύγχρονης τέχνης και μπορεί να θεωρηθεί μια σύνοψη των βασικών κατευθύνσεων της σύγχρονης τέχνης των τελευταίων δεκαετιών (στροφή στην επιτέλεση, στροφή στην εκπαίδευση, στροφή στην ανθρωπολογία, στροφή στο πολιτικό, κτλ.). Στη διάλεξή μου θα συζητήσω τη Documenta 14 σε σχέση με τον λόγο που παράχθηκε για την οικονομική κρίση με σημείο αναφοράς την πόλη της Αθήνας. Λ.Α.
Είσοδος ελεύθερη

No comments:

Post a Comment