Tuesday, November 29, 2016

XIONIA ΣΕ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΙΑΤΗ


Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι από χθες το βράδυ αισθητή. Από νωρίς το πρωί χιονίζει στο Ωραιόκαστρο, στο Μελισσοχώρι, στη Λητή, καθώς και στο Χορτιάτη και στο Φίλυρο. Μετά τις 9.00 το πρωί άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού και στην Άνω Πόλη και στον Άγιο Παύλο.
Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Λόγω των καιρικών φαινομένων αυξημένη είναι η κίνηση στην περιφερειακή οδό στο ρεύμα προς δυτικά, ενώ μποτιλιαρισμένη είναι και η λεωφόρος Παπανικολάου στο Ρετζίκι.

Στην Κεντρική Μακεδονία χιονίζει σε Κιλκίς, Ημαθία και Γιαννιτσά χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Πολύμυλου Κοζάνης.
Με χιόνι και με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν οι κάτοικοι στα περισσότερα ορεινά του νομού Τρικάλων. Ασθενής χιονόπτωση εκδηλώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη, ενώ στην περιοχή της Ιεροπηγής στην Καστοριά, ξεκίνησε να χιονίζει από το πρωί.
Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία από το βορρά προς το νότο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και βαθμιαία τα 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανόν προς την Τετάρτη στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο περίπου στα 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 βαθμιαία 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς κελσίου ενώ θα σημειώσει πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς προς το βράδυ, πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου, ενώ θα καταγράψει περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.


No comments:

Post a Comment