Πολλοι αντιμετωπίζουν τα αεροδρόμια σαν ενδιάμεσες στάσεις που είναι αναγκασμένοι να περάσουν μερικές ώρες μέχρι την επόμενη πτήση που θα τους οδηγήσει στον επόμενο προορισμό τους. Η Huffington Post αποκάλυψε τα 5 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη, αν συμφωνείς κι εσύ με το παραπάνω σκεπτικό.
1. Αεροδρόμιο Ζυρίχης
%ce%b11
Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης είναι το μεγαλύτερο της Ελβετίας. Διαθέτει περισσότερα από 80 καταστήματα με μια τεράστια ποικιλία αφορολόγητων προϊόντων. Προσφέρει ακόμα στους ταξιδιώτες μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ – ακόμη και παντοπωλεία – και, αν ο καιρός είναι ευνοϊκός, μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα από την εξωτερική αυλή που διαθέτει.
2. Αεροδρόμιο Φιλανδίας
%ce%b12
Παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του συγκεκριμένου αεροδρομίου κάθε χρόνο περνούν από εκεί  17 εκατομμύρια επιβάτες. Ξεχωρίζει για την άνεση  και την πολυτέλεια που προσφέρει, καθώς διαθέτει εγκαταστάσεις σάουνα, spa και  σαλόνια της υψηλής ποιότητας.
3. Αεροδρόμιο Χανέντα, Τόκιο
%ce%b13
Χαρακτηρίζεται από τους επιβάτες σαν ένα από τα πιο καθαρά αεροδρόμια του κόσμου, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί πλήθος ταξιδιωτών σε καθημερινή βάση. Οι υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνουν ντους και χώρο αποθήκευσης αποσκευών, ενώ υπάρχει και ξενοδοχείο διέλευσης για τους ταξιδιώτες, για να γεμίζουν τον κενό χρόνο ανάμεσα στις πτήσεις τους.
4. Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
%ce%b14
Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι γνωστό για την ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ, καθώς και για το εμπορικό του κέντρο που είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλο αντίστοιχο στην Ευρώπη. Το ξενοδοχείο Hilton βρίσκεται δεξιά του αεροδρομίου και οι ταξιδιώτες το επιλέγουν συχνά για να ξεκουραστούν.
5. Διεθνές αεροδρόμιο Χονγκ-Κόνγκ
%ce%b15
Οι επιβάτες στάση εκτιμούν το ευρύ φάσμα των premium σαλονιών που διαθέτει το αεροδρόμιο του Χονκγ Κόνγκ, όπως και τα άνετα υπνοδωμάτια που είναι ιδανικά για έναν γρήγορο αλλά ξεκούραστο ύπνο. Σταθερά, άλλωστε, εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο σύμφωνα με την Skytrax.