Wednesday, November 30, 2016

KΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ-ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Χιονίζει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη ενώ σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία. Πυκνό είναι το χιόνι που πέφτει περιφερειακά του κέντρου της πόλης, στο Πανόραμα και στο Ωραιόκαστρο. Κλειστός είναι από χθες το βράδυ ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή. Στον δήμο Ωραιοκάστρου αποφασίστηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ώρα μαθημάτων σε κανένα σχολείο του δήμου ενώ θα παραμείνουν κλειστά το 1ο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, το 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου καθώς επίσης ο παιδικός σταθμός του Μελισσοχωρίου. Οι γονείς πάντως θα πρέπει να απευθύνονται στους δήμους προκειμένου να μάθουν για τη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή τους.

Κανονικά λειτουργεί σήμερα το αεροδρόμιο Μακεδονία. Ωστόσο, από χθες το απόγευμα δώδεκα πτήσεις προς το αεροδρόμιο ακυρώθηκαν λόγω χαμηλής νέφωσης. Οι πτήσεις επαναπρογραμματίστηκαν για σήμερα, ενώ το πρώτο αεροσκάφος με προορισμό τη Θεσσαλονίκη απογειώθηκε στις 05:50 π.μ. από την Αθήνα.
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας

Το χιόνι που έπεσε από χθες δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης / Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 1ο χιλιόμετρο έως τα όρια με Π.Ε. Κοζάνης,
στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας / Σελίου, από το 1ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου,
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / 3-5 Πηγαδίων, από το 8ο χιλιόμετρο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),
στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας / Σελίου, από το 8ο χιλιόμετρο έως το 19ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),
Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Δασκίου από Πολυδένδρι έως Δασκιό καθώς και στην Επ. Οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου.

Στην Πιερία τα προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας από το 34ο έως το 42ο χλμ και στην Κατερίνης – Ελατοχωρίου από Ρητίνη έως το Χιονοδρομικό Κέντρο. Επίσης, στα δημοτικά διαμερίσματα Φωτεινών, Βρίας Ρητίνης, Ελατοχωρίου Μοσχοποτάμου και Λαγοράχης.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο Κιλκίς στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων και στην Πέλλα στην Επαρχιακή οδό  Άρνισσα - Αγ. Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης  Ξανθόγεια, Περαίας, Δροσιάς και ΧΚ Βόρρας
Στη Χαλκιδική προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού μέσω Χολομώντα, στην Επαρχιακή Οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αρναίας μέσω Χολομώντα και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού.
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας

Προβλήματα έχει δημιουργήσει ο καιρός και η συνεχής χιονόπτωση στο επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή Οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας.

Στο δήμο της Φλώρινας εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί. Την ίδια στιγμή στον δήμο Πρεσπών και στον δήμο Αμυνταίου, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης τα σχολεία στην πόλη θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου. Τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Καστοριάς, θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση, ενώ στον δήμο Άργους Ορεστικού, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Στον δήμο Γρεβενών, όλες οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

No comments:

Post a Comment