Sunday, November 27, 2016

Η πιο τρομακτική και συναρπαστική 

πισίνα στον κόσμο

Η πιο τρομακτική και συναρπαστική πισίνα στον κόσμο
Σε ύψος 12 μέτρων και με διάφανο «παρατηρητήριο», η πισίνα αυτή προσφέρει πολλαπλές απολαύσεις, από τη μία αυτή της κολύμβησης κι από την άλλη αυτή της θέας. Με φόντο τους Δολομίτες της Ιταλίας, μια βουτιά στην πισίνα του ξενοδοχείου Hubertus στο Τιρόλο σε κάνει να νιώθεις σαν να κολυμπάς στον ουρανό.
Έχει μήκος 25 μέτρα και είναι κομμάτι της νέας επέκτασης του ξενοδοχείου, δημοφιλούς θέρετρου για σκιέρ και πεζοπόρους.
Από την ταράτσα του οι λάτρεις της αδρεναλίνης μπορούν να βουτήξουν στην πισίνα- που έχει νερό από τα βουνά- και να αφήσουν το σώμα τους να «αιωρηθεί» πάνω από το ιταλικό «πανόραμα» που κόβει την ανάσα.
Το σχεδιασμό της υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Noa. «Για το design της πισίνας βάλαμε στόχο να παίξουμε με τα όρια για να δημιουργηθεί ένα στοιχείο αλληλεπίδρασης με το τοπίο, αντανάκλασης του ουρανού και ανάδειξη της θέας», λέει στη Daily Mail ο αρχιτέκτονας Lukas Rungger.
«Η θέση της πισίνας, που "επιπλέει" 12 μέτρα πάνω από το έδαφος, κάνει και τον κολυμβητή να νιώθει πως επιπλέει, σαν να αιωρείται ανάμεσα στη Γη και τον παράδεισο. Η αίσθηση αυτή ενισχύεται και από το διαφανές περίβλημά της αλλά και το ‘παράθυρο’ στον πυθμένα της πισίνας».
pisisna2pisisna3pisisna4pisisna5pisisna6pisisna7pisisna1

No comments:

Post a Comment