Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Sirina Entertainment, η ελληνική εταιρία παραγωγής ερωτικών ταινιών, είχε δημοσιεύσει στατιστικά στοιχεία για το ελληνικό πορνό.
«Το 1ο Infographic για το ελληνικό πορνό», όπως είναι ο τίτλος που του έδωσαν οι δημιουργοί του, συμπεριλαμβάνει διάφορα στατιστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα οι πιο δημοφιλείς ελληνίδες πορνοστάρ, η μέση διάρκεια videoθεασης, οι πιο σεξουαλικές πόλεις στην Ελλάδα κτλπ.
Εκτός από τα στοιχεία τα οποία αφορούν τις προτιμήσεις των ελλήνων επισκεπτών της ιστοσελίδας της Sirina όπως είναι οι κατηγορίες του πορνό που προτιμούν να βλέπουν, στο Infographic συμπεριλαμβάνονται άκρως ενδιαφέροντα δεδομένα τα οποία διαθέτουν τη δική τους βαθύτερη ουσία και νόημα.
Συγκεκριμένα, το πρώτο στατιστικό στοιχείο που αφορά άμεσα την ελληνική κοινωνία αντικατοπτρίζοντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί εξαιτίας των μνημονίων τα τελευταία έξι χρόνια η οικονομία, είναι αυτό των βιογραφικών που λαμβάνει η εταιρία.
Όπως φαίνεται στο Infographic, το 2015 η εταιρία λάμβανε καθημερινά 65 βιογραφικά ελλήνων και ελληνίδων υποψήφιων πρωταγωνιστών ερωτικής ταινίας.
Με αυτό μπορεί να συνδεθεί και το ποσοστό των πρωταγωνιστών σεξουαλικών ταινιών που εγκαταλείπουν το χώρο. Ειδικότερα, το 50% των πορνοστάρ επιλέγει να παρατήσει την όποια καριέρα θα μπορούσε να έχει στη βιομηχανία του πορνό από την πρώτη κιόλας ταινία που θα γυρίσει.
Επομένως, όπως μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα, όσοι και όσες αποφασίζουν να γυρίσουν ταινία πορνό, μάλλον το πράττουν ξεκάθαρα για τα χρήματα που θα αποκομίσουν γνωρίζοντας εξ αρχής το «περιορισμένο μέλλον» τους στο χώρο και το επάγγελμα.
Ακόμη ένα στατιστικό στοιχεία που αξίζει σχολιασμού είναι ότι μόλις το 5% των υποψηφίων ανδρών πρωταγωνιστών έχει στύση την ώρα του Casting. Το συγκεκριμένο όχι μόνο δείχνει ότι το «επάγγελμα» δεν είναι όπως το φαντάζεται η πλειοψηφία των νέων αλλά αποδεικνύει και τη φυσιολογική αντίδραση ενός ανθρώπου που επιλέγει να κάνει σεξ μπροστά σε αρκετούς ανθρώπους, φώτα και κάμερες.
Τέλος, από το Infographic της Sirina δυο ακόμη στατιστικά στοιχεία που έχουν σημασία είναι ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος ή κάποια στο να δει πορνό αλλά και οι ηλικίες που βλέπουν.
Όπως φαίνεται στο Infographic, μέση διάρκεια θέασης πορνό είναι 21 λεπτά ενώ οι ηλικίες που βρίσκονται στην πρώτη θέση θέασης πορνό είναι αυτές των 18 – 24 ετών.
Δείτε παρακάτω γραφήματα με ενδιαφέροντα στοιχεία για το πορνό στην Ελλάδα, αλλά και για κάθε πόλη ξεχωριστά: