Τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει για τα καλά αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την ομορφιά των ορεινών προορισμών.
Αλλά και τη μαγεία των καταλυμάτων που βρίσκουμε σε κάποιους από αυτούς, Η πανέμορφη αυτή εξοχική ορεινή κατοικία βρίσκεται κοντά στο χωριό Geilo της Νορβηγίας που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για σκι στην κοιλάδα του Hallingdal.
Το ορειβατικό καταφύγιο ανήκει σε μία οικογένεια 4 μελών η οποία σύντομα θα έχει 5 μέλη! Το υπέροχο σπίτι τους διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, ξεχωριστό καθιστικό και τραπεζαρία, σαλόνι νεολαίας και ένα πατάρι για τα μικρότερα παιδιά.
Το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Reiulf Ramstad Arkitekterέφτιαξε ένα απλό γεωμετρικά οικοδόμημα με επένδυση ξύλου στους εξωτερικούς τοίχους και την οροφή, η οποία θα αποκτήσει ένα γκρι χρώμα με την πατίνα του χρόνου.
Καταπληκτική θέα προσφέρεται από το εσωτερικό ενώ τα στρατηγικά τοποθετημένα μικρότερα ανοίγματα κατά μήκος της πρόσοψης προσφέρουν υπέροχη θέα στη γύρω περιοχή.
Μέσα από συρόμενες πόρτες κατά μήκος του διαδρόμου του στενού κύριο σώμα είναι το καθένα από τα υπνοδωμάτια καθώς και ένα μπάνιο με σάουνα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει οροφή σε σχήμα αετώματος με προοπτική τον νυχτερινό ουρανό.
Το ορειβατικό καταφύγιο αποτελεί συνέχεια της νορβηγικής αρχιτεκτονικής παράδοσης. «Σκαρφαλωμένο» στην ορεινή πλαγιά εναρμονίζεται πλήρως με το χιονισμένο περιβάλλον.