Tuesday, November 29, 2016

Το «Nammos» πάει Κουρσεβέλ

Το πιο διάσημο restaurant by the sea μετακομίζει από την Ψαρού της Μυκόνου στις Γαλλικές Αλπεις και ανοίγει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, μια ανάσα από το διάσημο θέρετρο


Παραφράζοντας το μότο «Ο δρόμος της υπερβολής οδηγεί στο παλάτι της σοφίας» θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το φιδίσιο μονοπάτι που ξεκινάει από την Ψαρού θα καταλήξει στις 20 Δεκεμβρίου στην Piste Des Verdons της Κουρσεβέλ. 

Εκεί όπου ανοίγει λίγο πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων το «Nammos at the Top of the World», μερικές εκατοντάδες μέτρα από το χωριό της Κουρσεβέλ, μεταφέροντας την υπερβολή του καλοκαιριού στις Γαλλικές Αλπεις και σε ένα από τα πιο διάσημα χωριά τους. Εκεί όπου αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» πολλοί Ελληνες ισχυροί του χρήματος, οι οποίοι επιλέγουν κάθε χρόνο το πιο φημισμένο για πολλούς θέρετρο προκειμένου να γιορτάσουν τον ερχομό του Θεανθρώπου μακριά από την Ελλάδα της κρίσης.


Η Κουρσεβέλ άλλωστε είναι εδώ και δεκαετίες από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των εγχώριων κροίσων, οι οποίοι συρρέουν μαζί με τις οικογένειές τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σε μια τοποθεσία με συγκλονιστική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές, το ξύλινο ψηλοτάβανο σαλέ που θα μπορεί να δεχτεί μέχρι 400 άτομα για φαγητό σε καθημερινή βάση είναι σχεδόν έτοιμο. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν από τις αρχές του φθινοπώρου, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ώστε περί τα μέσα Δεκεμβρίου να απομένουν λεπτομέρειες και κάποιες τελευταίες πινελιές για το opening. Η τριάδα του «Nammos» φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά με το καινούριο project της, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων με ένα all day restaurant που θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Είναι το πρώτο νέο εστιατόριο που ανοίγει στην Κουρσεβέλ μετά από 25 χρόνια και, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον πριν καν λειτουργήσει. Οι Ζαννής Φραντζέσκος, Κωνσταντής Κουσαθανάς και Σάμι Ιμπραήμ αποφάσισαν να επενδύσουν στο κατά πολλούς ακριβότερο σημείο του πλανήτη, εκεί όπου η αγορά ενός οικοπέδου-φιλέτο κοστίζει από 10 μέχρι και 20 εκατ. ευρώ. Κανείς, πλην των ιδίων, δεν γνωρίζει ακριβώς το τίμημα της επένδυσης για το νέο «Nammos», ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι μαζί με τους τρεις υπάρχει κι άλλος συνεταίρος, άριστος γνώστης της Κουρσεβέλ, ο οποίος συμμετέχει με ποσοστό στο νέο εγχείρημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τριάδα της Μυκόνου θα απασχολεί στο εστιατόριο περί τα 80 άτομα, όλα Ελληνες με προϋπηρεσία στο πιο διάσημο στέκι του Νησιού των Ανέμων. Εκτός από τους σεφ, τους μάγειρες και τους σερβιτόρους, θα υπάρχουν οδηγοί και αυτοκίνητα για να μεταφέρουν τους πελάτες από το διάσημο χωριό στο νέο hot spot.

Αλλαγή τοπίου για τους πελάτες του διάσημου ρεστοράν της Ψαρούς, οι οποίοι μετακομίζουν στις Αλπεις 


Παντού ξύλο

Το νέο «Nammos» παραπέμπει στυλιστικά σε ένα τυπικό πολύ μεγάλο ξύλινο σαλέ, όπως αυτά που υπάρχουν διάσπαρτα μέσα και έξω από το χωριό, εκεί όπου μπορεί κανείς -πληρώνοντας φυσικά το ανάλογο τίμημα- να μείνει σε μυθικά ξενοδοχεία όπως το «Cheval Blanc». Εκεί όπου σύμφωνα με τον αστικό μύθο υπάρχει η high season, η very high season και η super high season και οι τιμές των λίγων δωματίων του αγγίζουν τα ύψη. To ξύλο κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα του εστιατορίου, με έπιπλα ξεχωριστής αισθητικής σε γήινα χρώματα και κάποιες έντονες πινελιές του κόκκινου και του μπλε να εναρμονίζονται απόλυτα με το αλπικό τοπίο.

Οπου και να κάθονται οι πελάτες, η θέα που θα απολαμβάνουν είναι μοναδική 


Το θηριώδες τζάκι δεσπόζει στον χώρο του εστιατορίου μαζί με τα μεγάλα χαλιά σε έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, τα οποία  θα κάνουν ακόμη πιο ζεστή την ατμόσφαιρα. Στον εξωτερικό χώρο, μεγάλοι ξύλινοι καναπέδες μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες παρέες που θα έχουν τη δυνατότητα το πρωί να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα μαζί με το πρωινό τους και το μεσημέρι ένα γεύμα με τη σφραγίδα της κουζίνας του μυκονιάτικου εστιατορίου.

Εκτός από τις μεσογειακές γεύσεις, θα υπάρχει φυσικά σούσι, αλλά και εξαιρετικά κρέατα για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους Ελλήνων και Ρώσων κροίσων που αναμένεται να συρρεύσουν στο νέο στέκι. Θα υπάρχει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μια διευρυμένη λίστα εξαιρετικών κρασιών που θα περιλαμβάνει ακόμη και το περίφημο Petrus και, φυσικά, σαμπάνιες Moet & Chanton, Dom Perignon και Armand de Brignac, των 15 και 30 λίτρων.

Οι τιμές θα είναι ανάλογες των υψηλών παροχών και υπηρεσιών αλλά και της Κουρσεβέλ, που θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά θέρετρα του χειμώνα. Την περασμένη Παρασκευή μια θηριώδης νταλίκα που ξεκίνησε από την Ελλάδα αφίχθη στην Κουρσεβέλ γεμάτη με τον εξοπλισμό για το νέο «Nammos», ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μεταβεί εκεί ο Ζαννής Φραντζέσκος για μία ημέρα προκειμένου να ελέγξει την πορεία των εργασιών.

Μετά τις 15 Δεκεμβρίου όλη η τριάδα θα μετακομίσει στο διάσημο θέρετρο προκειμένου να συντονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του εγχειρήματος, οι οποίες θα προσδώσουν μυκονιάτικο αέρα στις Γαλλικές Αλπεις. Ηδη από τη στιγμή που έγινε γνωστή στο site του «Nammos» η άφιξη του διάσημου εστιατορίου της καλοκαιριάτικης υπερβολής, γνωστά επιχειρηματικά και εφοπλιστικά ονόματα που ταξιδεύουν παραδοσιακά στην Κουρσεβέλ τις ημέρες των Χριστουγέννων άρχισαν να ρωτάνε πότε ανοίγει για να συντονίσουν τις κρατήσεις τους.
Δύο αναμένεται να είναι οι μεγάλες βραδιές που θα υπάρχει έντονο το ελληνικό άρωμα και το εστιατόριο θα λειτουργήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες: η παραμονή των Χριστουγέννων και αυτή της Πρωτοχρονιάς, όπου διάσημες παρέες θα κατακλύσουν και θα πρωταγωνιστήσουν στα παραδοσιακά ρεβεγιόν.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ώστε στα μέσα Δεκεμβρίου τα πάντα να είναι έτοιμα



Εκεί όπου μετά το φαγητό και τις ευχές αναμένεται να ξεκινήσει ένα τρικούβερτο γλέντι, από αυτά που έκαναν διάσημο το μυκονιάτικο ρεστοράν σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχουν γερές δόσεις ελληνικής μουσικής -ο Αντώνης Ρέμος θα έχει σίγουρα την τιμητική του-, αλλά και διάσημες ξένες επιτυχίες που θα ξεσηκώσουν τους τυχερούς θαμώνες έχοντας για φόντο την έναστρη νύχτα και το χιονισμένο τοπίο της Κουρσεβέλ στα 2.000 μέτρα υψόμετρο.

Οι ξύλινοι καναπέδες στον εξωτερικό χώρο του αλπικού «Nammos» είναι έτοιμοι να υποδεχτούν μεγάλες παρέες 

No comments:

Post a Comment