Με ένα πλούσιο αθλητικό καλοκαίρι να πλησιάζει, η Nike αποκαλύπτει την ταινίαJust Do It Greece για να τιμήσει τους Έλληνες αθλητές και να εμπνεύσει τη νέα γενιά να ξεπεράσει τον εαυτό της μέσα από τον αθλητισμό.
Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Άλμα επί Κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, ο αθλητής στίβου, Μιχάλης Σεΐτης, αλλά και η πρώην αθλήτρια καταδύσεων, Ελένη Χατζημήτρου.
Μέσα από την εντυπωσιακή ταινία, η Nike έχει στόχο να εμπνεύσει όλους τους Έλληνες αθλητές -ανεξαρτήτως επιπέδου- αλλά και να δείξει στους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα πώς ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει κίνητρο γι’ αυτούς, ώστε να γίνουν καλύτεροι μέσα από την καθημερινή προσπάθεια και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.
Η πρωτοβουλία της Nike πλαισιώνεται και από ένα μοναδικό Digital Challenge:«Από την Ελλάδα στην Βραζιλία», μέσα από το οποίο η Nike καλεί όλο τον κόσμο να τρέξει μαζί 9.647 χιλιόμετρα -την απόσταση από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία- χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Nike+.
Για να δηλώσει κανείς συμμετοχή στο Digital Challenge: «Από την Ελλάδα στην Βραζιλία», το οποίο διαρκεί μέχρι τις 12 Μαΐου, αρκεί να επισκεφτεί το gonike.me/greecetobrazil
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Just Do It Greece μιλούν για τη σημασία του αθλητισμού:
nike2
Γιάννης Αντετοκούνμπο:
Γεννημένος στα Σεπόλια, ο Αντετοκούνμπο διαγράφει μια λαμπρή καριέρα στο μπάσκετ. Φέτος, διανύει την τρίτη σεζόν στο Milwaukee. Έγινε γνωστός ως «Greek Freak», με τα βίντεο που προβάλλουν τις κορυφαίες στιγμές του εντός του γηπέδου να γίνονται viral σε όλο τον κόσμο.
«Θέλω να είμαι πρότυπο και παράδειγμα για τα νέα παιδιά», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο. «Θέλω να με κοιτάζουν και να λένε ότι είμαι κάποιος που ενέπνευσε τον κόσμο. Έχω δύο μικρότερα αδέρφια τα οποία μαθαίνουν από μένα. Προσπαθώ καθημερινά να κάνω το σωστό για να τους δείξω το σωστό δρόμο.»
Για τον Γιάννη και τα αδέρφια του η καθημερινότητα δεν ήταν εύκολη. Παράλληλα όμως αξιοποιούσαν κάθε ευκαιρία που τους δινόταν για να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στα γήπεδα μπάσκετ της Αθήνας.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δείχνει κανείς στα παιδιά τη σημασία της σκληρής προσπάθειας. Όταν ήμουν μικρό παιδί, τίποτα δεν σταματούσε εμένα και τα αδέλφια μου από την καθημερινή μας προπόνηση. Θα ήθελα πραγματικά να δείξω στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στα όνειρα και τους στόχους τους και να συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Πρέπει όμως να προσπαθείς καθημερινά για να γίνεις καλύτερος.»
nike3
Νικόλ Κυριακοπούλου:
Το 2015, η Κυριακοπούλου σημείωσε πέντε Ελληνικά ρεκόρ στο Άλμα επί Κοντώ. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε την IAAF Diamond League. Με το βλέμμα στραμμένο στο φετινό καλοκαίρι, έχει βάλει στόχο να κατακτήσει νέα ύψη, τόσο για τον εαυτό της όσο και για τη χώρα της.
«Η υπόσχεση που δίνω καθημερινά στον εαυτό μου είναι να μην τα παρατήσω ποτέ», σημειώνει η Κυριακοπούλου. «Αυτή τη συμβουλή δίνω στον εαυτό μου, ειδικά τώρα που οι προπονήσεις μου εντείνονται για το καλοκαίρι και είναι κάτι που προσπαθώ να ακολουθώ και στην προσωπική μου ζωή. Όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αλλά δεν πρέπει στην δύσκολη στιγμή να τα παρατάμε. Προσπαθείς παρά τις δυσκολίες. Στοχεύεις ψηλά.»
nike4
Μιχάλης Σεΐτης:
Ο Σεΐτης είναι ένας αθλητής γεμάτος ενθουσιασμό για τη ζωή. Είναι δρομέας από 6 χρονών, όμως το 2013 έχασε το πόδι του σε ένα τροχαίο ατύχημα. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, δεν έχασε στιγμή την πίστη του και τη γενναιότητα του, καταφέρνοντας να βγει δυνατός και ακόμα πιο αποφασισμένος. Σε λιγότερο από ένα χρόνο είχε επιστρέψει στο στίβο, και σε διάστημα 2 χρόνων κατέρριψε 10 πανελλήνια και 1 πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 400μ.
«Με τον δικό μου τρόπο, προσπαθώ να φέρνω τους ανθρώπους κοντά στον αθλητισμό γιατί έχει να διδάξει κάτι σε όλους και επιπλέον μας κάνει καλύτερους και πιο δυνατούς», τονίζει ο Σεΐτης. «Νομίζω ότι ο ελληνικός αθλητισμός χρειάζεται περισσότερα πρότυπα. Χρειάζεται πρωταθλητές, προκειμένου ο κόσμος να βγει έξω, να πάει στα γήπεδα και να νιώσει πραγματικά αυτά τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός.»
Η καμπάνια Just Do It Greece έχει στόχο να εμπνεύσει όλους τους αθλητές και να δείξει στη νέα γενιά ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή τους.Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά σήμερα έχουν λιγότερη φυσική δραστηριότητα, με κίνδυνο να έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τους γονείς τους. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειάς της, η Nike θα συνεργαστεί τοπικά για να εμπνεύσει και να φέρει τη νέα γενιά πιο κοντά στον αθλητισμό.