Monday, November 28, 2016

Be My Hero – Γίνε ο Ήρωάς Μου @ Makedonia Palace


Tο Makedonia Palace και το Be My Hero – Γίνε ο Ήρωάς μου! προσφέρουν φέτος το δώρο των Χριστουγέννων σε όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη!!
Tο Makedonia Palace και το Be My Hero – Γίνε ο Ήρωάς μου!, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση μίας  All Day (ολοήμερης) δράσης Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10:00 έως 22:00 στο χώρο του ξενοδοχείου (αίθουσα Kalliopi).
Η δράση αυτή εμπεριέχει, για πρώτη φορά, ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στον κόσμο και την πόλη της Θεσσαλονίκης, για το θέμα αυτό και από αυτή την οπτική, έχει ιδιαίτερη σημασία για την μεγάλη ενίσχυση του μηνύματος στην πόλη και τους ανθρώπους της. 
Το Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου!, είναι μία πολύ σημαντική, άμεση κι αυθόρμητη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ! Στόχος είναι η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς  που νοσούν από καρκίνο του αίματος και χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους. Η ανάγκη αύξησης των υποψηφίων δοτών, παραμένει διαρκώς μεγάλη κι επιτακτική, αφού η χώρα μας υστερεί σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Η κοινή αυτή δράση του Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου! & του  Makedonia Palace θα δώσει ένα πολύ δυναμικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την αναγκαιότητα της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι άνθρωποι του Be my Hero – Γίνε ο Ήρωας μου! μαζί με ειδικούς εθελοντές, θα ενημερώνουν για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και παράλληλα, θα προτρέπουν και θα εγγράφουν νέους υποψήφιους δότες. 
Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών μπορεί να γίνει όποιος είναι μεταξύ 18-50 ετών, χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, ακολουθώντας 2 απλά βήματα:
  •  Να συμπληρώσει μία αίτηση
  •  Να δώσει δείγμα σάλιου με μία ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ

Αν κάποιος βρεθεί να είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα ειδοποιηθεί για τη δωρεά και σε περίπτωση που εξακολουθεί να θέλει να γίνει Δότης, καλείται να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα αφού πρώτα ενημερωθεί αναλυτικά. Η διαδικασία γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και ακίνδυνα με μέθοδο παρόμοια με αυτή της απλής αιμοληψίας.
Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ήρωας ενός παιδιού ή ενήλικα  που η ζωή του κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. 
Γινόμαστε ΟΛΟΙ υποψήφιοι Δότες Μυελού των Οστών… σώζουμε μία ζωή… και γινόμαστε μέρος τις μεγαλύτερης αλυσίδας ανθρωπιάς !!
Τι είναι ο Μυελός των Οστών;
Ο μυελός των οστών είναι το «εργοστάσιο» παραγωγής του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Ο μυελός των οστών βρίσκεται στα οστά της λεκάνης (φανταστείτε τις πίσω τσέπες ενός παντελονιού). Για πολλούς ασθενείς – ιδιαίτερα παιδιά – που νοσούν από καρκίνο του αίματος η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ τους. Μεταμόσχευση μυελού των οστών σημαίνει ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του «άρρωστου» ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενή με ένα ΥΓΙΕΣ, μέσω της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων από έναν υγιή δότη. Δωρίζοντας το δικό μας υγιές αίμα (από το δικό μας εργοστάσιο παραγωγής αίματος) στον ασθενή, του προσφέρουμε, του χαρίζουμε μία νέα Ζωή.

No comments:

Post a Comment