Tuesday, November 22, 2016

Το γραφικό Παρανέστι με την ασύγκριτη ομορφιά

Ένα στολίδι της φύσης στη Δράμα 

Το γραφικό Παρανέστι με την ασύγκριτη ομορφιά
Με πλούσια φυσική ομορφιά, σπάνια βλάστηση, παλιές τοξωτές γέφυρες και πανέμορφους καταρράκτες, το Παρανέστι αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο.
Η μικρή κωμόπολη του νομού Δράμας αποτελεί τόπο έλξης για τους φυσιολάτρες και όσους αγαπούν τα σπορ στη φύση, καθώς είναι ιδανικός προορισμός για rafting, πεζοπορία, αναρρίχηση και ιππασία.
Με τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλλους όπως το γεφύρι της Δράμας, το παρθένο δάσος Παρανεστίου που είναι και διατηρητέο μνημείο της φύσης, η απόδραση αποκτά πραγματικό νόημα.
Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας αναδεικνύονται τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και ο πλούτος της χλωρίδας και της πανίδας της.
Ο εντυπωσιακός καταρράκτης της Αγίας Βαρβάρας είναι ένας από τους πολλούς της περιοχής που γοητεύουν με την άγρια ομορφιά τους. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Διπόταμα και στην κοιλάδα του Αρκουδορέματος και έχει ύψος πάνω από 15 μέτρα.
Στο παρθένο δάσος του Φρακτού, το Αχλαδόρεμα σχηματίζει έναν εντυπωσιακό υδάτινο σχηματισμό με τρεις συνεχούς ροής καταρράκτες.
  • paranestidr1paranestidr5paranestidr6paranestidr4paranestidr3paranestidr2paranestidr7

No comments:

Post a Comment