Monday, December 17, 2012

ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΣΜΥΡΝΗΣ



MRT_8948Σημαντικές επαφές των ξενοδόχων και εκπροσώπων της AegeanAirlines, για τη διερεύνηση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης.
 
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, από τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού που πραγματοποίησε στη Σμύρνη.
 
Με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΕΞΘ με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir (6-9 Δεκεμβρίου 2012), ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τη νύμφη του Θερμαϊκού και ήδη οι πρώτες επαφές που έγιναν είναι ενθαρρυντικές για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.
 
Συγκεκριμένα, στην αποστολή της ΕΞΘ στην τουρκική πόλη των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, συμμετείχαν – κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλου –  και οι εκπρόσωποι της Aegean Airlines κ.κ. Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου και Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Εξωτερικού και Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος αντίστοιχα της αεροπορικής εταιρείας, με σκοπό να διερευνηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για την έναρξη του αεροπορικού δρομολογίου που θα συνδέει τις δύο πόλεις.
 
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης όπου ήρθαν σε επαφή για το σκοπό αυτό, με τον Πρόεδρό του κ. Ekrem Demirtaz. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για την έναρξη του δρομολογίου και της τουριστικής συνεργασίας και ήδη δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί η αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στις δύο πόλεις.
 
Η ΕΞΘ ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την TURSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων) και την Aegean Airlines, ώστε πολύ σύντομα να υλοποιηθεί ένα fam trip από τουριστικούς πράκτορες της Σμύρνης και της ευρύτερης περιοχής στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
HotelsCombined.com
 
Μάλιστα, τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, όσο και ο Πρόεδρος της  TURSAB κ. Basaran Ulusoy, σε ομιλίες τους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΤΤΙ παρουσία και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ertugrul Gunay, υπογράμμισαν την παρουσία της ΕΞΘ στην έκθεση και κάλεσαν τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες να επιδιώξουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Aegean Airlines.
 
Πάντως, το περίπτερο της Θεσσαλονίκης έκλεψε τις εντυπώσεις όσον αφορά στην επισκεψιμότητα καθώς υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο πόλεων, ενώ σημαντικό ήταν το τουρκικό ενδιαφέρον και στην εκδήλωση του Convention & Visitors Bureau της Σμύρνης, στην οποία η αντιπροσωπεία της ΕΞΘ ήταν επίσημη προσκεκλημένη. Άλλωστε ο κ. Θωμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι World Travel Channel, όπου και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού προορισμού για όλες τις ηλικίες, ενώ δόθηκε και ιδιαίτερη προβολή και δημοσιότητα από τον τουρκικό τύπο στην παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Σμύρνη. 
 
Στην αποστολή συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής για την πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων με σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή και συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας τουριστικών πακέτων χειμερινού τουρισμού, συνδυάζοντας κοντινές αποδράσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.
 
Από πλευράς ΕΞΘ πήραν μέρος ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτριος Μουσιάδης και το Μέλος του Δ.Σ. κυρία Έβελυν Χριστοπούλου, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του TCVB κ. Γιάννης Ασλάνης.

No comments:

Post a Comment