Monday, December 17, 2012

ΗΟΒΒΙΤ-ΝΟ 1 ΣΤΙΣ ΗΠΑ


 The "Hobbit: An Unexpected Journey" The "Hobbit: An Unexpected Journey"
Εισπράξεις ρεκόρ σημείωσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η προβολή της ταινίας «Hobbit: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι» στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η υπερπαραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ Peter Jackson -βασισμένη στο κλασσικό μυθιστόρημα του JRR Tolkien – αποτελεί ουσιαστικά την περιπέτεια που προηγείται του πολυσυζητημένου «Άρχοντα των Δακτυλιδιών».
Οι εισπράξεις από την πρώτη προβολή της ταινίας στις Αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες, για το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, υπολογίζονται σε 84,8 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που ξεπερνάει τις προσδοκίες των συντελεστών, οι οποίοι έκαναν αρχικά προβλέψεις για κέρδη αξίας 77 εκατομμυρίων δολαρίων. Το «σκαρφάλωμα» του «Hobbit» στην κορυφή του Αμερικάνικού Box Office θεωρείτε από τους ειδικούς συνέπεια της επιτυχημένης προώθησης του έργου, με την προβολή ειδικών τρέιλερ πριν από την επίσημη πρεμιέρα στις ΗΠΑ, αλλά και συνέπεια άλλων επιτυχημένων στρατηγικών προώθησης του έργου, που έτσι και αλλιώς αναμένονταν με αγωνία από τους θαυμαστές του συγγραφέα JRR Tolkien και του σκηνοθέτη Peter Jackson.
Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πρεμιέρα, στις ΗΠΑ, της πρώτης ταινίας από την τριλογία του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» («Η επιστροφή του βασιλιά») ήταν 72,7 εκατομμύρια δολάρια. Λιγότερα δηλαδή από αυτά που έφερε στα Αμερικάνικα ταμεία η πρόσφατη προβολή της ταινίας «Hobbit: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι». Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή συγκέντρωσε συνολικά έσοδα 138 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τις πρώτες 5 ημέρες προβολής της σε 56 «αγορές» του κόσμου, ενώ οι εισπράξεις του φιλμ διεθνώς, από την προβολή του την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, έχουν φέρει ως τώρα στα ταμεία όλου του κόσμου έσοδα παρά κάτι λιγότερα από 223 εκατομμύρια δολάρια.
Τη δεύτερη θέση στο Αμερικάνικο Box Office, για τις προβολές του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, κατέλαβε η ταινία κινουμένων σχεδίων «Rise of the Guardians», η οποία, σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής, σημείωσε κέρδη 7, 4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην Τρίτη θέση με τις υψηλότερες εισπράξεις του Σαββατοκύριακου στις ΗΠΑ βρέθηκε η νέα ταινία του Steven Spielberg, με τίτλο «Lincoln», στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Daniel Day-Lewis. Οι εισπράξεις της ταινίας έφτασαν τα 7,2 εκατομμύρια δολάρια.

No comments:

Post a Comment