Sunday, December 2, 2012

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ



Το βράδυ της  Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο «Vitrina» του ξενοδοχείου «Daios Luxury Living» στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της σειράς «Αλλαντικά Ανατολίας» από το εργαστήρι αλλαντοποιίας Sary, το οποίο έχει έδρα στη Προσοτσάνη Δράμας. Ασυνήθιστα αλλαντικά, επεξεργασμένα με μυρωδικά, ψημένα με πιπέρι και γεμισμένα με ξηρούς καρπούς, όπως το χοιρομήριο καπνιστό με δενδρολίβανο, το μοσχαρίσιο μπούτι με πάπρικα και το φιλέτο γαλοπούλας με κουκουνάρι και κάστανο κέρδισαν την προσοχή μας στη γευσιγνωσία. Ανάμεσά τους και η σαρδινέλλα, που το τελευταίο διάστημα έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην Ιταλία. Συνοδός της για το βράδυ ήταν το ροζέ κρασί από το κτήμα «Γέννημα Ψυχής».

image

«Στόχος μου ήταν να αξιοποιήσω τον πλούτο της οικογενειακής κληρονομιάς και να αναβιώσω γεύσεις του παρελθόντος που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη της Καππαδοκίας», μου εξηγεί ο ιδιοκτήτης τέταρτης γενιάς, κύριος Παρασκευάς Σαρήμπογιας, και με προτρέπει να δοκιμάσω την παραδοσιακή ομελέτα με το σουτζούκι Αδάνων, ένα πικάντικο αλλαντικό από βοδινό κρέας, που έχει ωριμάσει μέσα σε φυσικό έντερο. Πράγματι, η γεύση του ήταν βαριά, αλλά συνάμα πολύ ιδιαίτερη. Δίπλα στην ομελέτα ήταν τα ραβιόλια γεμιστά με καβουρμά, χοιρινό ελαφρώς ψημένο στη σχάρα με πουρέ καρότου, καραμανλίδικα σουτζούκια Καππαδοκίας και φυσικά παστουρμαδόπιτα.

«Δεκαέξι χρόνια που βρίσκομαι στο επάγγελμα, δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο φρέσκα και μυρωδάτα αλλαντικά. Ανοιξα τις συσκευασίες με τα σουτζούκια και μοσχοβόλησε η κουζίνα μου», περιγράφει ο σεφ του «Vitrina», Βαγγέλης Δάνος. Ετσι όμως συμβαίνει συνήθως με τα προϊόντα που σέβονται την παράδοση και φτιάχνονται με αυθεντικό μεράκι.

 
Αλλαντικά Sary, Προσοτσάνη Δράμας, τηλ: 25220-21031,www.sary.gr.

No comments:

Post a Comment