Monday, September 10, 2012

Τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης



Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, οι 36 οινοπαραγωγοί-μέλη της `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` θα είναι στα ΒορΟινά, την εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε μαζί, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, σε νέες και παλαιωμένες ετικέτες, από τα Κτήματά τους.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Οίνοι από Ελληνικές και διεθνής ποικιλίες, με την ένδειξη ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωργαφικής Ένδειξης), θα είναι στη διάθεση του κοινού για κάθετες και οριζόντιες γευσιγνωσίες.


Στην έκθεση, θα υπάρχουν ακόμη τα θεματικά περίπτερα:

- Τα ΒορΟινά Ροζέ και Αφρώδη, για γευσιγνωσία Ροζέ και Αφρωδών οίνων.

- Οινοτουριστικό δίκτυο `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος` με πληροφορίες και έντυπο υλικό.

- Παραγωγοί τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα, για γευστική δοκιμή των εδεσμάτων τους.


Παράλληλες εκδηλώσεις:
-    18:00-20:00 Διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος για το κοινό. 


-    18:00-22:00 Το παιχνίδι χαμένου θησαυρού

Περιηγηθείτε στα οινοποιεία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και αναζητείστε το «χαμένο θησαυρό».

Οι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο κρασιά των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

-   Περίπτερο της «Μουσταλευριάς»
Γευστική δοκιμή μουσταλευριάς, ειδικά για την εκδήλωση, από οινοπαραγωγούς της Οίνοι Βορείου Ελλάδος. 

-   Τα παιδιά μαγειρεύουν με σταφύλι μαζί με τη `Μαρμίτα`.

Ένα εργαστήρι γεύσης αφιερωμένο στο σταφύλι. Τα παιδιά μαθαίνουν τις διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού, το δοκιμάζουν και φτιάχνουν μόνα τους, γευστικές μπουκίτσες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Κρατήσεις θέσεων για το παιδικό εργαστήρι `Μαγειρεύω με το σταφύλι` στο τηλ. 2310.278027, Εργαστήρι μαγειρικής και οίνου `Μαρμίτα`.

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 χρονών και άνω.



Είσοδος εκδήλωσης:   5€ (περιλαμβάνεται το κρασί γευσιγνωσίας).


No comments:

Post a Comment