Wednesday, December 5, 2012

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΣΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕ Η LADY GAGA



Το ίνδαλμα της ποπ μουσικής Lady Gaga αγόρασε 55 προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον πάλαι ποτέ, αδιαφιλονίκητο, «βασιλιά» του διεθνούς πενταγράμμου Μάικλ Τζάκσον, στη διάρκεια δημοπρασίας που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, και η οποία συγκέντρωσε 5 εκατ. δολάρια, μέρος των οποίων θα διατεθεί σε αγαθοεργίες, ανακοίνωσε ο οίκος Julien’s Auctions.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς, εκποιήθηκαν 465 τεμάχια που συμβαδίζουν με το σύνολο της πορείας του Μάικλ Τζάκσον στη μακρόχρονη σταδιοδρομία του, και περιελάμβαναν κοστούμια και προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποίησε σε συναυλίες και σε βίντεο κλιπ.
Κορωνίδες της δημοπρασίας ήταν το σακάκι της περιοδείας του Τζάκσον BAD, που απέφερε 240.000 δολάρια, ένα λευκό γάντι, που εκποιήθηκε για 192.000 δολάρια και ένα σακάκι Pepsi and Awards, που πωλήθηκε έναντι 68.000 δολαρίων, προστίθεται στην ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

Μετά την δημοπρασία της Κυριακής, η Lady Gaga ανακοίνωσε στα 51 εκατ. των φίλων της στο Twitter πως «τα 55 κομμάτια που απέκτησα σήμερα θα αρχειοθετηθούν και θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής υπέρ του πνεύματος και της αγάπης προς τον Μάικλ Τζάκσον, του θάρρους και των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο».

Η συλλογή από κοστούμια, που είναι δημιουργίες των σχεδιαστών από το Λος Άντζελες Ντένις Τόμκινς και Μάικλ Μπους και είχαν χαρισθεί ξανά στους ίδιους από τον Μάικλ Τζάκσον, είχαν πρωτύτερα περιοδεύσει φέτος στα πλαίσια μίας έκθεσης σε πολλά μέρη της Νοτίου Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Η δημοπρασία ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη μεταξύ ενός και δύο εκατ. δολαρίων, και ένα τμήμα από τα έσοδά της θα διατεθούν για αγαθοεργίες στο ίδρυμα παροχής σκύλων-οδηγών/βοηθών Guide Dogs of America και τον ίδρυμα ανιάτων Nathan Adelson Hospice στο Λας Βέγκας.

No comments:

Post a Comment