Tuesday, December 4, 2012

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ


Γνώρισαν τη δόξα, τράβηξαν για καιρό τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, έζησαν ένα «παραμύθι», αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν το δρόμο του θεού, το δρόμου του μοναχισμού!
Με αφορμή την υπόθεση της νεαρής ηθοποιού που επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού, σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις ιστορίες γνωστών ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες μοναστηριών.
Η Αλεξανδριανή Σικελιανού, η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού», άφησε μια λαμπρή καριέρα για να αφοσιωθεί στον Θεό. Αντί να ακολουθήσει τη δόξα, η ηθοποιός πήρε τον δρόμο του Θεού και έφτασε έως τα Ιεροσόλυμα. Αιτία για την απομάκρυνσή της από τα εγκόσμια λέγεται ότι στάθηκε μια ερωτική απογοήτευση που βίωσε!
Η δε Γεωργία Αποστόλου, συντετριμμένη από τον χαμό του πρώην συντρόφου της με τον οποίο διατηρούσε άψογες σχέσεις, παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στον Θεό. Σήμερα δεν ξέρει κανείς αν η ηθοποιός είναι ακόμη σε μοναστήρι ή επέστρεψε στα εγκόσμια.
Η Άννια Φυσσούν, κόρη του Πέτρου Φυσσούν και εγγονή του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου, ή πια μοναχή Πορφυρία, πέρασε πριν από περίπου μία επταετία την πύλη του μοναστηριού. Η μοναχή Πορφυρία βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια, η οποία τον χειμώνα αποκόβεται εντελώς από τον έξω κόσμο.
Τέλος η Ναταλία Λιονάκη, που έγινε γνωστή από τη σειρά «Σαράντα κύματα» αναζήτησε τη γαλήνη στην Ιερά Μονή Θεογεννήτορος έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η υπόθεσή της απασχόλησε τα ΜΜΕ για αρκετό διάστημα. Τελικά, η Ναταλία Λιονάκη έμεινε ως δόκιμη στο μοναστήρι για περίπου πέντε μήνες, δεν άντεξε και επέστρεψε στα εγκόσμια, αλλά μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας.

No comments:

Post a Comment