Wednesday, December 5, 2012

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ






Η μοναδικότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού προβλήθηκε σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιοχές απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς ανέδειξαν την πολύμορφη γοητεία του ελληνικού τοπίου.

Η εκδήλωση είχε ως ιδιαίτερο αντικείμενο την προβολή των ελληνικών ταξιδιωτικών προορισμών μέσω των κοινωνικών δικτύων και διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νέας Υόρκης.

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και ερευνητής του Lonely Planet, Τζον Βλαχίδης , με ομιλητές το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στον Σαν Φρανσίσκο, Ιωάννη Ανδρεάδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ξενοδοχείου Fairmont, Τόμας Κλάιν, ο οποίος ανέπτυξε τη σημασία των social media για την προώθηση και προβολή τουριστικών προορισμών, το διευθυντή του ΕΟΤ Νέας Υόρκης, Χρύσανθο Πετσίλα, που μίλησε για τις στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης του ΕΟΤ και τον εκπρόσωπο της διαδικτυακής και διαδραστικής πλατφόρμας πληροφόρησης για τις πόλεις Dopios, Αλέξανδρο Τρίμη. Η Dopios είναι μια ταξιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε από νέους ελληνικής καταγωγής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, αρμόδιοι για θέματα τουρισμού και στελέχη εταιρειών με αντικείμενο την προβολή ταξιδιωτικών προορισμών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media). Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικό αφιέρωμα υψηλής αισθητικής για τις ελληνικές ομορφιές, ενώ γεύθηκαν ελληνικά εδέσματα και ελληνικά κρασιά. 

No comments:

Post a Comment