Friday, December 14, 2012

Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ


Φανερά ενοχλημένος για την αποπομπή του από τη δημόσια τηλεόραση εμφανίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος μίλησε ευθέως για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του.

 
Ο κ. Σπυρόπουλος, απαντώντας στα όσα του προσάπτει η διοίκηση της ΕΡΤ, είπε ότι κατά τη διάρκεια της τετράμηνης θητείας του στη δημόσια τηλεόραση δέχτηκε συχνά τηλεφωνήματα-εντολές από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Νίκο Σίμο, για να προβεί σε διακοπές εκπομπών οι οποίες ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ανέφερε χαρακτηριστικά το αφιέρωμα που προέβαλε η δημόσια τηλεόραση για τη δεκαετία του ’40. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, ο κ. Σίμος του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου για τη φιλοαριστερή τοποθέτηση του αφιερώματος. Το δεύτερο περιστατικό αποτελεί το αφιέρωμα Why Poverty, που σύμφωνα με τον κ. Σίμο, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο κ. Σπυρόπουλος, έπεφτε πολύ... καταθλιπτικό στο εν λόγω πολιτικό πρόσωπο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ανεχόταν τις κατάφωρες αυτές παρεμβάσεις και δεν αποφάσιζε να παραιτηθεί και να τις καταγγείλει, ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει μάθει να τα παρατάει στη ζωή του και ότι επέλεγε να αγνοεί τις εντολές παρά να παραιτηθεί.
Όταν ο κ. Σπυρόπουλος ρωτήθηκε σχετικά με την απόφασή του να κόψει από τη βρετανική σειρά «Ο Πύργος του Ντάουντον» τη σκηνή με το φιλί ανάμεσα σε δύο άντρες, είπε ότι ήταν λάθος του.

Τι ισχυρίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ
Για το όλο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση χθες το δ.σ. της ΕΡΤ, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «με ψήφους έξι υπέρ και μία κατά ανακάλεσε τον κ. Κ. Σπυρόπουλο από τη θέση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης, ευχαριστώντας τον για την έως τώρα συνεργασία. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το δ.σ. ύστερα από ενδελεχή εξέταση αναφορών, ακρόαση του ίδιου του κ. Σπυρόπουλου, άλλων διοικητικών στελεχών και του νομικού συμβούλου της εταιρείας, καθώς και τη διεξαγωγή πολύωρων συζητήσεων, επειδή από όλη αυτή τη διαδικασία προέκυψε αφενός ότι δεν τηρήθηκαν από την οικεία γενική διεύθυνση οι νόμιμες διαδικασίες για την κατ’ εξαίρεση δέσμευση της ΕΡΤ να συμμετάσχει σε διεθνή συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με τον τίτλο ‘Κισμέτ’, για την οποία είχε εκπροθέσμως υποβληθεί σχετική πρόταση στην εταιρεία, και αφετέρου ότι ο κ. Σπυρόπουλος ουδεμία διάθεση επέδειξε για αναγνώριση του λάθους του και μεταμέλεια, κάτι που, σε συνδυασμό και με άλλα προηγούμενα -μικρότερης σημασίας- ατυχή περιστατικά, οδήγησε το δ.σ. στο να άρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπό του. Τέλος, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ύπαρξης σαφών ενδείξεων ότι έπαψε να υπάρχει στην οικεία γενική διεύθυνση το αναγκαίο καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα στελέχη της εταιρείας, χωρίς η εξέλιξη αυτή να είναι άσχετη με την όλη συμπεριφορά του κ. Σπυρόπουλου».

No comments:

Post a Comment