Saturday, December 15, 2012

ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Το τέλος του κόσμου έτσι όπως το έχουν φανταστεί και οραματιστεί διάφοροι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.
Η Τελευταία Νύχτα του Κόσμου (1998)
Δραματική, Αισθηματική 
Αν σας έμεναν λίγες ώρες ζωή,τι θα θέλατε να κάνετε;Λίγο πριν από τη συντέλεια του κόσμου, οι τελευταίες ώρες μερικών ανθρώπων που προσπαθούν να ετοιμάσουν το ιδανικό τέλος στη ζωή τους.Η καλύτερη ταινία για τη συντέλεια, δεν έχει ούτε καταστροφές,ούτε εφφε, ούτε θεαματικά σκηνικά. Εχει μονάχα ανθρώπους που ζουν,1,5 ώρα μπροστά σας, τόσο ανθρώπινα, όσο ελάχιστοι άνθρωποι ζουν όλη τους τη ζωή. 

Γυρίστε το Γαλαξία με Οτοστόπ
 (2005)
Κωμωδία
Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Σαμ Ρόκγουελ, Μάρτιν Φρίμαν Σκηνοθεσία: Γκαρθ Τζένινγκς
Ο πλανήτης μας καταστρέφεται από εξωγήινη φυλή που ανοίγει... λεωφόρους στο σύμπαν. Δυο γήινοι, ένας εξωγήινος, ο πρόεδρος του Διαστήματος και ένα ρομπότ με... κατάθλιψη ταξιδεύουν σε διάφορους πλανήτες και έρχονται σε επαφή με ξένους κόσμους, αλλά και με συμπεριφορές που μοιάζουν πολύ με εκείνες των κατοίκων της Γης. 

Χάρηκα που σε Γνώρισα (2012)
Κωμωδία, Αισθηματική
Ένας αστεροειδής πλησιάζει στη γη, και η τελευταία προσπάθεια διάσωσης του κόσμου έχει αποτύχει. Ο γάμος του 40χρονου ασφαλιστή, Ντοτζ έχει επίσης αποτύχει. Η είδηση ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε 21 ημέρες, κάνει τη γυναίκα του να τον αφήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. 



2012 (2010) Περιπέτεια
Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ 
Πριν από αιώνες, οι Μάγια άφησαν το ημερολόγιό τους, με μια ξεκάθαρη καταληκτική ημερομηνία και όλα όσα μπορεί να συνεπάγονται από αυτό. 
Το 2012, ένας κατακλυσμός επικών διαστάσεων θα απειλήσει τη γη: το έχουν ανακαλύψει οι αστρολόγοι, το έχουν υπολογίσει οι νουμερολόγοι, το θεωρούν αναμενόμενο εδώ και καιρό οι γεωλόγοι, ακόμα και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των κρατικών υπηρεσιών δεν το αποκλείουν…
Μια προφητεία που ξεκίνησε με τους Μάγια, τώρα εξετάζεται, αναλύεται λεπτομερώς και γίνεται θέμα συζήτησης. 
Το 2012 θα ξέρουμε… σίγουρα πάντως, μας είχαν προειδοποιήσει. 


Δώδεκα Πίθηκοι
 (1996)
Φαντασίας
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπραντ Πιτ, Μαντελάιν ΣτόουΣκηνοθεσία: Τέρι Γκίλιαμ 

Με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση, ένας κατάδικος από το μέλλον ταξιδεύει στο παρελθόν για να ανακαλύψει πώς ένας άγνωστος ιός αφάνισε την ανθρωπότητα και τι σχέση είχε με κάποια παράνομη οργάνωση γνωστή ως "Στρατιά των Δώδεκα Πιθήκων." 

Αρμαγεδδών
 (1998) Περιπέτεια
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Στιβ Μπιουσέμι, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι 
Ξαφνική βροχή μετεωριτών, που καταστρέφει το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς και προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στη Νέα Υόρκη, σημαίνει συναγερμό στη Γη, καθώς η NASA ανακαλύπτει ότι ένα γιγαντιαίο ουράνιο σώμα βρίσκεται σε πορεία πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας. Το πλήρωμα δύο διαστημοπλοίων αναλαμβάνει να προσεγγίσει το μετεωρίτη, να τοποθετήσει βόμβες και να τον ανατινάξει. 

Μετά την Επόμενη Μέρα
 (2004)
Περιπέτεια 

Το "The Day After Tomorrow" είναι πάνω από όλα μια εντυπωσιακή ταινία καταστροφής. Δύσκολα μένει κανείς ασυγκίνητος μπροστά στη ρεαλιστική πλημμύρα της Νέας Υόρκης, στους ανεμοστρόβιλους που καταστρέφουν κτίρια στο πέρασμά τους ή στο φαινόμενο του παγετού, που κρυσταλλιάζει τα πάντα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Από εκεί και πέρα έχουμε τα αναμενόμενα μελοδραματικά στερεότυπα (ένας πατέρας που αναζητά το γιο του, μια γιατρός που αρνείται να εγκαταλείψει τον ανήλικο ασθενή της), τις χιουμοριστικές "σπόντες" (οι Αμερικανοί μεταναστεύουν παράνομα στο... Μεξικό), καθώς και μια σοφτ κριτική στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που αρνείται να μειώσει τις εκπομπές ρύπων από τις οποίες προκαλείται το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

No comments:

Post a Comment