Sunday, December 16, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Έτοιμος είναι ο φράχτης αποτροπής εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στον Έβρο. Οι εργασίες κατασκευής του φράχτη ολοκληρώθηκαν αργά χθες το απόγευμα και απομένει πλέον η διαδικασία παραλαβής του έργου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της εταιρίας μας, «ΔΑΓΡΕΣ Α.Τ.Ε.», αναδόχου του έργου, και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός σημαντικού και ιδιαίτερου ως προς την κατασκευή έργου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα ανταπόκρισης στους λόγους κατασκευής του» ανέφερε στο «ΑΜΠΕ» ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, Πέτρος Δαγρές.
Όπως είπε, το έργο συνολικού μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, ενώ το ύψος του εμποδίου είναι 4 μέτρα και θεωρείται ανυπέρβλητο χωρίς μηχανικά μέσα.
Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, για την κατασκευή του φράχτη ενσωματώθηκαν περίπου 6.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, 800 τόνοι χάλυβα, 20.700 μέτρα συρματοπλέγματος, 140.000 μέτρα κονσερτίνας και 210.000 μέτρα σύρματος (ούγια).
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου - που η σύμβασή του υπογράφηκε στις 19 Ιανουαρίου - οφείλεται στις δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και στην οριστικοποίηση της χάραξης, που τελικά ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου. Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσαν να εκτελεστούν εργασίες, καθώς απαιτείτο να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο οπτικών ινών, η κατασκευή του οποίου είχε προηγηθεί.
Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, άρχισε να εκτελείται στις 5 Μαΐου, κόστισε 3.160.000 Euro, όσο η αρχική σύμβαση, χωρίς καμία υπέρβαση και ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο κ. Δαγρές.
Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους συμμετείχαν στην κατασκευή του φράχτη, προκειμένου να γίνει εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Διεύθυνση Τεχνικών του, τόσο γιατην άμεση επίλυση κατασκευαστικών θεμάτων που καθημερινά προέκυπταν - λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου - όσο για την ομαλή χρηματοδότηση των εργασιών.

No comments:

Post a Comment