Friday, December 14, 2012

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΛΙΝΚΟΛΝ



Η ταινία για τη ζωή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν, με τον τίτλο «Λίνκολν», την οποία υπογράφει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, συγκέντρωσε σήμερα τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 7, για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες.

Οι Χρυσές Σφαίρες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πριν την τελετή των Όσκαρ και θεωρούνται προάγγελοί τους.

Οι ταινίες «Αργώ» του Μπεν Άφλεκ και η «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο, ακολουθούν με 5 υποψηφιότητες η καθεμία.
Υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας είναι οι: «Αργώ», «Django Unchained», «Η Ζωή του Πι» του Άνγκ Λι και «Zero Dark Thirty».
Η γαλλική ταινία «Σώμα με σώμα» του Ζακ Οντιάρ, η επίσης γαλλική «Άθικτοι», των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, και η «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, είναι οι ταινίες που προτάθηκαν για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Η πρωταγωνίστρια της γαλλικής «Σώμα με σώμα», Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία τιμήθηκε με Όσκαρ το 2008, είναι υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού.
Οι Χρυσές Σφαίρες θα απονεμηθούν την 13η Ιανουαρίου σε τελετή στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ τα Όσκαρ θα δοθούν την 24η Φεβρουαρίου σε τελετή στο Χόλιγου
ν

No comments:

Post a Comment