Monday, December 17, 2012

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 80 Μbps

Το μικρό χωριό Αϊντέρμπι Στιπλ, στα βόρεια του Γιορκσάιρ στη Βρετανία, έγινε το πρώτο που απέκτησε διαδικτυακή σύνδεση ταχύτητας 80 Mbps, σύμφωνα με το BBC.

Ο Βρετανός υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Εντ Βάιζεϊ εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις, από τις οποίες θα «τροφοδοτείται» διαδικτυακά το χωριό. Συνολικά, μέχρι στιγμής πρόσβαση στο ταχύτατο ίντερνετ έχουν αποκτήσει 90 κατοικίες στο Αϊντέρμπι Στιπλ.

«Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι του Αϊντέρμπι Στιπλ πάσχιζαν χωρίς αποτέλεσμα να βρουν πληροφορίες για την ιστορία του χωριού τους. Πλέον, θα έχουν ταχύτητα πρόσβαση σε όλα όσα τους ενδιαφέρουν» τόνισε ο Βαϊζέι.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι περισσότερα από 40 αντίστοιχα έργα στη βρετανική επαρχία βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε «θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες». Κοινοτικά συμβούλια σε όλη την επαρχία της χώρας έχουν στη διάθεσή τους κονδύλι 530 εκατομμυρίων λιρών για να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ασκήθησε έντονη κριτική στα συμβούλια - από μερίδα του Τύπου και μεμονομένους πολίτες - για καθυστερήσεις λόγω των περίπλοκων διαδικασίων στην υλοποίηση των έργων.

No comments:

Post a Comment