Saturday, December 15, 2012

Οι πιο δημοφιλείς διαδικτυακές αναζητήσεις του 2012


Από την πρόωρα χαμένη Γουίτνεϊ Χιούστον μέχρι το περιβόητο μουσικό κομμάτι «Gangnam Style» και από τον καταστροφικό τυφώνα Σάντι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι πιο δημοφιλείς όροι και πρόσωπα που αναζητήθηκαν διαδικτυακά το 2012, περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα που δημοσίευσε η Google.
To Zeitgeist 2012, όπως ονομάζεται η λίστα της Google, καταμέτρησε πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις σε 146 χώρες.
Κορυφαίος όρος παγκοσμίως αναδείχθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Γουίτνεϊ Χιούστον, η οποία απεβίωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Δεύτερη θέση στις προτιμήσεις όσων αναζητούσαν διαδικτυακά πληροφορίες κατέλαβε η Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, δούκισσα του Κέιμπριτζ.
Τρίτη ήταν η Αμάντα Τοντ, το 16χρονο κορίτσι από τον Καναδά που συγκλόνισε τον κόσμο με την αυτοκτονία του. Τέταρτος σε αναζητήσεις ήταν ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, που πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 και πέμπτο το μουσικό συγκρότημα One Direction.
Πιο δημοφιλές gadget στις διαδικτυακές αναζητήσεις χρηστών αναδείχθηκε το iPad 3 της Apple, ακολουθούμενο από το έξπυνο κινητό τηλέφωνο Galaxy S3 της Samsung. Σην τρίτη θέση, βρέθηκε το iPad Mini της Apple ενώ ακολούθησαν ο υπολογιστής - ταμπλέτα Nexus 7 και το έξυπνο κινητό τηλέφωνο Galaxy Note 2.

No comments:

Post a Comment